Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραστικότερα μέτρα χρειάζεται η ΒοΕ στη μάχη κατά του πληθωρισμού

Δραστικότερα μέτρα χρειάζεται η ΒοΕ στη μάχη κατά του πληθωρισμού
Την ανησυχία του ότι η Bank of England έχει χάσει την αξιοπιστία της στη μάχη κατά του πληθωρισμού, δήλωσε ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της Τράπεζας, Andrew Sentance.
Η απόφαση της Τράπεζας να μην προβεί σε σλυσφιξη της νομισματικής πολιτικής της για να αντιμετωπίσει την σταθερά έντονη άνοδο των τιμών, δεν βοηθά στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου πληθωρισμού, τόνισε ο Sentance που εγκαταλείπει την Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής στα τέλη Μαΐου.
Ο ίδιος έχει ζητήσει από τον Ιούνιο του 2010 την αύξηση του βασικού επιτοκίου χωρίς όμως να βλέπει την υποστήριξη από τους συναδέλφους του, οι οποίοι με τη σειρά τους υποστηρίζουν ότι η ανάκαμψη θα ενισχυθεί, αν διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα το κόστος δανεισμού.
«Όσο πλησιάζει η ημερομηνία που θα αποσωρήσω από την Επιτροπή, εκφράζω την έντονη ανησυχία μου για την Επιτροπή και τη δέσμευσή της προς το στόχο του πληθωρισμού, καθώς καθυστερεί να προσαρμόσει τις αναγκαίες ρυθμίσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Sentance.
Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός στη Μέγάλη Βρετανία άγγιξε το 4% κατά τους 12 μήνες έως τα τέλη Μαρτίου, που ανέρχεται στο διπλάσιο του στόχου των 2% της BοE.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης