Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θέση αντιπροέδρου στην Κομισιόν επιθυμεί η Γαλλία σύμφωνα με τον F. Hollande

Θέση αντιπροέδρου στην Κομισιόν επιθυμεί η Γαλλία σύμφωνα με τον F. Hollande
Το θέμα αναμένεται ότι θα συζητηθεί στην επόμενη, άτυπη Σύνοδο Κορυφής, στις 16 Ιουλίου
Η Γαλλία θα επιθυμούσε μια θέση αντιπροέδρου στην επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρός της, F. Hollande, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.
«Θα θέλαμε να αναλάβουμε μια σημαντική ευθύνη στην Κομισιόν», είπε ο κ. Hollande, μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., η οποία επέλεξε τον J. C. Juncker, πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, για επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στην επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα το φθινόπωρο, η Γαλλία θα ήθελε να υπάρξει «οργάνωση γύρω από τους αντιπροέδρους» και ο κ. Ολάντ θα ζητούσε μία τέτοια θέση αντιπροέδρου για τη χώρα του, συνέχισε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν στοχεύει σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα.
Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν τέθηκαν τα ονόματα των μελλοντικών Επιτρόπων. «Καμία χώρα δεν έκανε κάποιο ιδιαίτερο αίτημα», πρόσθεσε.
Το θέμα αναμένεται ότι θα συζητηθεί στην επόμενη, άτυπη Σύνοδο Κορυφής, στις 16 Ιουλίου, όταν οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. θα πρέπει να αποφασίσουν για τις θέσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας και του μόνιμου προέδρου του Eurogroup

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης