Διεθνή

Europolitics: Αδιαμφισβήτητη η νίκη του Juncker για την προεδρία της Κομισιόν - Αποφασιστική η στήριξη της Merkel

Europolitics: Αδιαμφισβήτητη η νίκη του Juncker για την προεδρία της Κομισιόν - Αποφασιστική η στήριξη της Merkel
Ο D. Cameron απομονώθηκε στην ευρωπαϊκή σκηνή και βγήκε αποδυναμωμένος
«Η αδιαμφισβήτητη νίκη του J. C. Juncker» είναι ο τίτλος νέου δημοσιεύματος στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics το οποίο τονίζει πως παρά τις αντιστάσεις του Βρετανού και του Ούγγρου πρωθυπουργού, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε την Παρασκευή 27 Ιουνίου την υποψηφιότητα του J. C. Juncker για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η νίκη αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποφασιστική στήριξη της Γερμανίδας Καγκελαρίου A. Merkel, η οποία ενώ αρχικά είχε εμφανιστεί διστακτική, ακόμα και απρόθυμη - όσον αφορά τη διαδικασία ορισμού του Juncker - εντέλει αποφάσισε να αποδεχτεί τα γεγονότα: πρώτον, το κόμμα της, το ΕΛΚ, ήταν ο νικητής των ευρωεκλογών. Δεύτερον, οι περισσότεροι ευρωβουλευτές δεν ήταν διατεθειμένοι να δεχτούν να οριστεί στη θέση αυτή οποιοσδήποτε άλλος που δεν είχε συμμετάσχει στην προεκλογική διαδικασία.
Mετά τη νίκη όμως αυτή, ο Βρετανός πρωθυπουργός D. Cameron απομονώθηκε στην ευρωπαϊκή σκηνή και βγήκε αποδυναμωμένος από αυτή την «εκ των προτέρων χαμένη μάχη», τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης