Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή κριτική της Bank of England προς την ΕΚΤ – «Μαύρα χάλια» ο μηχανισμός εκκαθάρισης των τραπεζών

tags :
Σκληρή κριτική της Bank of England προς την ΕΚΤ – «Μαύρα χάλια» ο μηχανισμός εκκαθάρισης των τραπεζών
Kριτής της αύξησης των επιτοκίων τα επικείμενα stress tests
Σκληρή κριτική εναντίον των τραπεζικών θεσμών της Ευρωζώνης άσκησε ο υποδιοικητής της Bank of England, Nemat Shafik.
Ειδικότερα, ο Βρετανός τραπεζίτης έκανε λόγο για πλήρη αποτυχία του ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης. «Ο μηχανισμός εκκαθάρισης θα αποτύχει  να διαρρήξει τη σύνδεση μεταξύ της υγείας των τραπεζών και της υγείας των κρατών» υποστήριξε χαρακτηριστικά. «Ο μηχανισμός είναι πλήρως εξαρτημένος από τους εθνικούς μηχανισμούς» συμπλήρωσε, κλιμακώνοντας  την κριτική του. «Τα σχέδια για την τραπεζική εκκαθάριση είναι… χάλια» τόνισε παράλληλα.
Σημειώνεται πως ο νέος μηχανισμός της ΕΚΤ θα τεθεί σε εφαρμογή από το Φθινόπωρο του 2014.
Όσον αφορά τα επικείμενα stress tests της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ), ο Nemat Shafik διαμήνυσε πως θα αποτελέσουν «κριτή» της αύξησης των επιτοκίων. «Τα stress test θα μας πουν κατά πόσο επιδρά η αύξηση των επιτοκίων στην οικονομία» διέτεινε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας, δεσμεύτηκε πως τα επιτόκια της Bank of England θα διατηρηθούν κάτω των προ-κρίσης επιπέδων. Σήμερα, το επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας βρίσκεται στο ιστορικό χαμηλό του 0,50%.
Τέλος, όσον αφορά τη βρετανική οικονομία, έκρουσε τον κίνδυνο για την αύξηση του χρέους των νοικοκυριών. «Η μεγαλύτερη πηγή αποσταθεροποίησης της οικονομίας είναι τα αυξανόμενα επίπεδα του χρέους των νοικοκυριών» κατέληξε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης