Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Πούτιν σε αυτονομιστές και Ουκρανία: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να εκμεταλλευτεί πολιτικά την αεροπορική τραγωδία

tags :
Μήνυμα Πούτιν σε αυτονομιστές και Ουκρανία: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να εκμεταλλευτεί πολιτικά την αεροπορική τραγωδία
Ο πρόεδρος της Ρωσίας ζήτησε εγγυήσεις για την ασφάλεια των ερευνητών
Κανείς δεν έχει δικαίωμα να εκμεταλλευτεί πολιτικά την αεροπορική τραγωδία, διεμήνυσε στους Ρωσόφωνους αυτονομιστές και την Ουκρανία, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Η κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς», τόνισε και ζήτησε από τους αυτονομιστές να επιτρέψουν την πρόσβαση των ερευνητών στον χώρο της συντριβής, τέσσερις σχεδόν ημέρες μετά την καταστροφή.
«Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των διεθνών εμπειρογνωμόνων στον τόπο της τραγωδίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Ο Πούτιν επανέλαβε ότι είναι πεπεισμένος ότι η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί, εάν η ουκρανική κυβέρνηση δεν είχε τερματίσει την εκεχειρία και δεν είχε επαναλάβει τις επιχειρήσεις κατά των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας.
«Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει -και δεν έχει το δικαίωμα- να χρησιμοποιήσει αυτήν την τραγωδία για την επίτευξη εγωιστικών πολιτικών στόχων. Τέτοια γεγονότα δεν πρέπει να διχάζουν τους ανθρώπους, αλλά να τους ενώνουν», τόνισε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης