Τελευταία Νέα
Διεθνή

M. King (πρώην διοικητής BoE): Τελευταία ευκαιρία για τις ευρωτράπεζες τα stress tests - Να αποδείξουν την αξιοπιστία τους

tags :
M. King (πρώην διοικητής BoE):  Τελευταία ευκαιρία για τις ευρωτράπεζες τα stress tests - Να αποδείξουν την αξιοπιστία τους
Το Φθινόπωρο οι αγορές θα έχουν σταμμένη την προσοχή τους στα stress tests, τονίζει ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mervyn King
Τα επικείμενα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών, αποτελούν την τελευταία τους ευκαιρία ώστε να αποδείξουν ότι είναι αξιόπιστές, δήλωσε στο CNBC ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒoE), Mervyn King.
«Οι αγορές θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους το Φθινόπωρο στις ανακοινώσεις για την κεφαλαιακή θέση των τραπεζών», αναφέρει ο King.
Και προσθέτει ότι τα προηγούμενα τεστ αντοχής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), δεν είχαν πείσει ιδιαίτερα τις αγορές για τη σοβαρότητά τους.
«Πραγματικά πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία που έχει η Ευρώπη να διενεργήσει μια σειρά από πραγματικά αξιόπιστα τεστ σχετικά με την χρματοοικονομική αξία των ευρωπαϊκών τραπεζών», υπογραμμίζει ο πρώην διοικητής της BoE.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η ειλικρίνεια είναι ζωτικής σημασίας επί του παρόντος, καθώς ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει μπροστά το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, είναι να αναγνωριστούν τα προβλήματα στους ισολογισμούς και να διοχετευθούν νέα κεφάλαια, όπου χρειάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης