Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκλεισε η συμφωνία Alitalia-Etihad – Την Παρασκευή οι τελικές υπογραφές

Έκλεισε η συμφωνία Alitalia-Etihad – Την Παρασκευή οι τελικές υπογραφές
Περί το 1 δισ. ευρώ θα καταβάλλει η αεροπορική εταιρεία των ΗΑΕ για την οικονομική ενίσχυση του ιταλικού αερομεταφορέα
Έκλεισε η συμφωνία για την πώληση του 49% του πακέτου μετοχών της Alitalia στην αεροπορική εταιρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Etihad.
Σύμφωνα με τον ιταλό υπουργό Μεταφορών, Μαουρίτσιο Λούπι, «η συμφωνία έκλεισε και αύριο το απόγευμα πρόκειται να μπουν οι τελικές υπογραφές».
Πρόσθεσε δε, ότι πρόκειται για μια κίνηση που θα τονώσει την αυτοπεποίθηση της Ιταλίας, μετά τα αρνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014, και παρουσίαζαν αρνητική ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας.
Βάσει των μέχρι τώρα πληροφορίων, οι εργαζόμενοι της Alitalia θα μειωθούν κατά 2.171 πρόσωπα, ενώ η Etihad θα καταβάλλει, συνολικά, περί το 1 δισ. ευρώ για την οικονομική ενίσχυση, την κάλυψη μέρους των χρεών και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του ιταλικού αερομεταφορέα.
Εν τω μεταξύ, προβλήματα έχουν προκύψει στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο, καθώς οι υπεύθυνοι για τη φορτοεκφόρτωση αποσκευών των πτήσεων της Αlitalia κάνουν λευκή απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την προγραμματισμένη μείωση του προσωπικού, η οποία αποτελεί έναν από τους όρους για την υπογραφή της συμφωνίας με την Etihad.
Η ιταλική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορισθεί η ταλαιπωρία των επιβατών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης