Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πληθαίνουν οι φωνές στην Ε.Ε. για άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Στην άβυσσο οδηγείται ο ευρωπαϊκός αγροτικός τομέας

Πληθαίνουν οι φωνές στην Ε.Ε. για άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Στην άβυσσο οδηγείται ο ευρωπαϊκός αγροτικός τομέας
Να ακολουθηθεί η διπλωματική οδός για την εξεύρεση λύσης ζητά ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Αυστρία, Χ.Κ. Στράτσε
Πληθαίνουν οι φωνές στην Ευρωπαϊκή Ένωση για άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μετά το εμπάργκο που επέβαλε η Μόσχα στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από την Ε.Ε., με τελευταίο τον ηγέτη του αριστερού Κόμματος της Ελευθερίας της Αυστρίας, Χανς-Κρίστιαν Στράτσε.
Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του σήμερα Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014, «μέσα σε μόλις δύο ημέρες οι κυρώσεις (σ.σ. της Ρωσίας) έχουν καταστρέψει τη γεωργία στην Ε.Ε.», προσθέτοντας ότι «αντί να κληθεί η Ρωσία σε διάλογο, της επιβάλλονται κυρώσεις που σύρουν τον αγροτικό τομέα στην άβυσσο».
Ο μόνος τρόπος για να μην επιδεινωθούν οι σχέσεις με τη Ρωσία, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αυστριακός πολιτικός, είναι να αρθούν αμέσως οι κυρώσεις και να επιστρέψουμε στη διπλωματική οδό.
«Πρακτικές Ψυχρού Πολέμου είναι απαράδεκτες για τη επίλυση διαφορών των 21ο αιώνα», σημειώνει και προσθέτει ότι υπάρχει ο κίνδυνος μη αναστρέψιμων αποτελεσμάτων.
Παράλληλα, επέκρινε τις ουκρανικές αρχές ότι η απειλή ότι θα σταματήσει τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Κεντρική Ευρώπη αποτελεί «προσβολή για τους συμμάχους της και εμπαιγμό της Ε.Ε.».
Ζήτησε, τέλος, άμεση απάντηση τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και από την αυστριακή κυβέρνηση σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης