Τελευταία Νέα
Διεθνή

OHE: Ξεκινά επιχείρηση αποστολής βοήθειας στο μισό εκατομμύριο εκτοπισμένους του Ιράκ

OHE: Ξεκινά επιχείρηση αποστολής βοήθειας στο μισό εκατομμύριο εκτοπισμένους του Ιράκ
Οι προμήθειες θα σταλούν τόσο οδικώς και αεροπορικώς όσο και μέσω  πλοίων, διαμέσου Τουρκίας, Ιορδανίας και Ιράν
Επιχείρηση για την αποστολή μεγάλης βοήθειας προς τους μισό εκατομμύριο πρόσφυγες, που έχουν φύγει από τις εστίες τους λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στο βόρειο Ιράκ, ξεκινά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
Οι προμήθειες θα σταλούν τόσο αεροπορικώς και οδικώς, όσο και μέσω πλοίων, διαμέσου χωρών όπως η Τουρκία, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ιράν.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ΟΗΕ πρόκειται για μια πολύ σημαντική βοήθεια.
Σημειώνεται ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ΙΚΙΛ) εχουν καταλάβει σημαντικά τμήματα του βόρειου Ιράκ και μάχονται με ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις, που προσπαθούν να ανακόψουν την προέλασή τους.
Σύμφωνα με το παγκόσμιο επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ, μόνον τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν διανεμηθεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο γεύματα στους ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί από τις οικίες τους.
Σημειώνεται ότι η Δύση εντείνει τις προσπάθειες προκειμένου να ανακοπεί η προέλαση των τζιχαντιστών, υποστηρίζοντας τις ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις που επιχειρούν στο βόρειο Ιράκ.
Τη Δευτέρα, άλλωστε, ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε την ανακατάληψη του μεγαλύτερου φράγματος της χώρας, κοντά στη Μοσούλη, μια πολύ σημαντική επιτυχία έναντι των μαχητών του ΙΚΙΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης