Τελευταία Νέα
Διεθνή

HSBC:Επικίνδυνη η ανεξαρτητοποίηση της Σκοτίας από τη Μ. Βρετανία - Η αβεβαιότητα θα οδηγήσει σε bank run

HSBC:Επικίνδυνη η ανεξαρτητοποίηση της Σκοτίας από τη Μ. Βρετανία  - Η αβεβαιότητα θα οδηγήσει σε bank run
Το ζήτημα του κατά πόσον η Σκοτία θα μπορούσε να κρατήσει το βρετανικό νόμισμα
Φυγή κεφαλαίων (bank run) θα σημάνει για την Σκοτία, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η ανεξαρτητοποίηση της από τη Μεγάλη Βρετανία, οδηγώντας σε «κρίσιμη κατάσταση» το χρηματοπιστωτικό της σύστημα, ανέφερε ο Douglas Flint, πρόεδρος της HSBC Holdings, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Ο Flint ανέφερε ότι η νομισματική ένωση με τη στερλίνα ήταν η άγκυρα στην οποία στηρίχτηκε η οικονομική επιτυχία και σταθερότητα της Σκοτίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο η απόφαση των τριών μεγάλων πολιτικών κομμάτων να αποκλείσουν μια νομισματική ένωση με μια ανεξάρτητη Σκοτία είναι κίνηση «απολύτως συνεπής με τις ενέργειες που έχουν ληφθεί στον απόηχο της χρηματοοικονομικής κρίσης» και «με τη γνώση που αποκτήθηκε από τα πρόσφατα γεγονότα στην ευρωζώνη».
Το ζήτημα του κατά πόσον η Σκοτία θα μπορούσε να κρατήσει το βρετανικό νόμισμα αν τελικώς επικρατήσει το «ναι» στην ανεξαρτησία στο δημοψήφισμα στις 18 Σεπτεμβρίου έχει παρεμποδίσει την εκστρατεία ανεξαρτησίας.
Η βρετανική κυβέρνηση έχει δηλώσει αρνητική σε αυτό και ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας M. Carney έχει προειδοποιήσει για τις δυσκολίες αυτής της νομισματικής ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης