Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πούλησε το μερίδιό του στην HSBC, ο επενδυτής Neil Woodford - Φοβάται τις οικονομικές κυρώσεις που θα υποστεί ο όμιλος

tags :
Πούλησε το μερίδιό του στην  HSBC, ο επενδυτής Neil Woodford - Φοβάται τις οικονομικές κυρώσεις που θα υποστεί ο όμιλος
Ο επενδυτής θεωρεί ότι το πρόστιμο που θα επιβληθεί στον τραπεζικό όμιλο, για το σκάνδαλο Libor, θα είναι τέτοιο, που θα εμποδίσει την HSBC να αυξήσει το μέρισμά της
Το μερίδιο του, στον βρετανικό τραπεζικό όμιλο  HSBC, πούλησε ο Neil Woodford, ένας από τους πιο σημαντικούς διαχειριστές κεφαλαίων της Βρετανίας, επικαλούμενος ανησυχίες για τις πιθανές επιπτώσεις, που θα επιφέρουν στον όμιλο μια σειρά από ελέγχους.
Ειδικότερα, ο N. Woodford, δήλωσε πως «συγκεκριμένα, με ανησυχεί ιδιαίτερα, η συνεχιζόμενη έρευνα για την χειραγώγηση της Libor και των ξένων αγορών συναλλάγματος, η οποία θα μπορούσε να επιφέρει σοβαρές οικονομικές κυρώσεις για την HSBC».
Το υψηλό πρόστιμο θα προκύψει τόσο επειδή οι ρυθμιστικές αρχές θα θεωρήσουν τις παραβάσεις σημαντικές, αλλά και επειδή η ίδια η τράπεζα είναι σε θέση να το πληρώσει, υποστηρίζει ο επενδυτής.
Ο Woodford, αγαπητός στον κύκλο των επενδυτών, λόγω των επιδόσεών του, φοβάται περισσότερο επειδή δεν μπορεί να προσδιοριστεί εκ των προτέρων το ύψος του προστίμου και άρα δεν μπορούν να προσδιοριστούν και επακριβώς οι συνέπειές του.
«Ένα σημαντικό πρόστιμο θα μπορούσε πιθανά να παρεμποδίσει την ικανότητα της HSBC να αυξήσει το μέρισμά της», τονίζει ο Woodford, και «ως εκ τούτου πούλησα το μερίδιο μου επί του ομίλου, επανεπενδύοντας τα κεφάλαια σε άλλες πιο ισχυρές επιχειρήσεις, στις οποίες πιστεύω περισσότερο».
Το 2,685 του ενεργητικού της CF Woodford Equity Income Fund ήταν σε μετοχές της HSBC, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του αμοιβαίου κεφαλαίου, που εκδόθηκε στα τέλη του Ιουλίου.
Ο Woodford είχε εγκαταλείψει νωρίτερα μέσα στο έτος την Invesco για να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης