Τελευταία Νέα
Διεθνή

Audi: Προσβλέπει σε πωλήσεις άνω του 1,7 εκατ. οχημάτων το 2014

tags :
Audi: Προσβλέπει σε πωλήσεις άνω του 1,7 εκατ. οχημάτων το 2014
Παρά το γεγονός ότι επιβραδύνονται οι πωλήσεις σε μερικές αναδυόμενες αγορές
Σε πωλήσεις άνω του 1,7 εκατ. οχημάτων προσβλέπει για το 2014 η αυτοκινητοβιομηχανία Audi, παρά το γεγονός ότι σε μερικές αναδυόμενες αγορές οι πωλήσεις παρουσιάζουν σημάδια επιβράδυνσης, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλός της, Ρούπερτ Στάντλερ.
Η Audi, που ανήκει στον όμιλο της Volkswagen, παρέδωσε τους πρώτους επτά μήνες του έτους 1,01 εκατομμύρια αυτοκίνητα, ξεπερνώντας τη Mercedes-Benz, που πώλησε 913.500 οχήματα, αλλά πίσω από την ανταγωνίστριά της BMW, η οποία πώλησε 1,02 εκατ. αυτοκίνητα.
«Ο οδηγός των πωλήσεων ήταν οι ανεπτυγμένες και όχι οι αναδυόμενες αγορές, με εξαίρεση την Κίνα», επισήμανε ο Ρ. Στάντλερ.
Μια από τις αγορές που οι πωλήσεις της Audi παρουσιάζουν αδυναμία είναι αυτή της Ρωσίας, εξαιτίας των γεωπολιτικών εξελίξεων.
«Τους οκτώ μήνες του 2014 δεν είχαμε ανάπτυξη», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος αναφερόμενος στη Ρωσία, προσθέτοντας ότι η Audi αύξησε εκεί τις τιμές μεταξύ5-6% προκειμένου να αντισταθμίσει τις απώλειες από την αδύναμη ισοτιμία του ρουβλίου έναντι του ευρώ.
Συνολικά, πάντως, οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν πολύ καλές τον Αύγουστο, με τις ισχυρές πωλήσεις στις ΗΠΑ να βοηθούν ώστε να αντισταθμιστεί η αδυναμία σε άλλες αγορές.
Στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2020 οι πωλήσεις της να ανέλθουν σε 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης