Τελευταία Νέα
Διεθνή

General Electric: Πωλεί την GE Appliances στην Electrolux – Στα 3,3 δισ. δολ. το τίμημα

General Electric: Πωλεί την GE Appliances στην Electrolux – Στα 3,3 δισ. δολ. το τίμημα
Η Electrolux αναμένει από την εξαγορά αυτή εξοικονόμηση κόστους 300 εκατ. δολαρίων ετησίως, αλλά και θετικό αντίκτυπο στα κέρδη της ανά μετοχή από τον πρώτο χρόνο
Στην πώληση των δραστηριοτήτων της οικιακών ηλεκτρικών συσκευών στον ελβετικό όμιλο Electrolux, αντί τιμήματος 3,3 δισ. δολαρίων (2,55 δισ. ευρώ) σε μετρητά, συμφώνησε η General Electric.
Με την εξαγορά της GE Appliances, ο ελβετικός όμιλος, δεύτερος παγκοσμίως στην παραγωγή οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, διευρύνει την παρουσία του στις ΗΠΑ και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει σε αυτή την αγορά τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της, τη Whirlpool.
Η Electrolux έχει διαβεβαιώσει ότι η συμφωνία αυτή, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015, θα τις αποφέρει εξοικονόμηση κόστους 300 εκατ. δολαρίων ετησίως, ενώ σημειώνει ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο στα κέρδη της ανά μετοχή από τον πρώτο χρόνο.
Η GE Appliances έχει την έδρα της στη Λούισβιλ των ΗΠΑ, στην πολιτεία Κεντάκι και απασχολεί 12.000 υπαλλήλους.
Η εταιρεία προσφέρει πάνω από το 90% των πωλήσεών της στη βόρεια Αμερική.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία συμπεριλαμβάνει και την αγορά του 48,4% της μεξικανικής εταιρείας Mabe, η οποία εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες κατασκευάζει ανταλλακτικά για την GE μέσω κοινοπραξίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης