Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπεραμύνεται των αποφάσεων της ΕΚΤ ο Liikanen - Δικαιολογημένη η μείωση επιτοκίων - Καμία απόφαση για το ύψος των αγορών ABS

tags :
Υπεραμύνεται των αποφάσεων της ΕΚΤ ο Liikanen - Δικαιολογημένη η μείωση επιτοκίων - Καμία απόφαση για το ύψος των αγορών ABS
H ΕΚΤ αναλαμβάνει κινδύνους, τους οποίους επίσης πρέπει να διαχειριστεί με αυξημένη προσοχή...
Οι νέες αποφάσεις της ΕΚΤ για τα πρόσθετα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν με μεγάλη προσοχή, υποστηρίζει σε σημερινές του δηλώσεις ο E. Liikanen, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
"Οι αποφάσεις της ΕΚΤ πρέπει να εφαρμοστούν προσεκτικά", τονίζει χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα, παραδέχεται πως η ΕΚΤ αναλαμβάνει κινδύνους, τους οποίους επίσης πρέπει να διαχειριστεί με αυξημένη προσοχή.
Κληθείς να σχολιάσει το πιθανό μέγεθος της ποσοτικής χαλάρωσης, ο Liikanen εμφανίστηκε εξαιρετικά φειδωλός στις δηλώσεις του.
"Η ΕΚΤ δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το ύψος των αγορών ABS, αλλά ούτε και για το ακριβές ύψος των αγορών καλυμμένων ομολόγων", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, υπεραμυνόμενος των αποφάσεων της ΕΚΤ, ο Liikanen διαμηνύει πως "η μείωση των επιτοκίων είναι απόλυτα δικαιολογημένη λόγω της πορείας των οικονομικών μεγεθών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης