Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φυγή κεφαλαίων από τη Σκοτία στη Βρετανία εν όψει του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία

Φυγή κεφαλαίων από τη Σκοτία στη Βρετανία εν όψει του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία
Επενδυτές και σκοτσέζοι αποταμιευτές μεταφέρουν εκατ. στερλίνες στη Βρετανία υπό τον φόβο των επιπτώσεων μιας ανεξαρτησίας
Φυγή κεφαλαίων εκατομμυρίων στερλινών από τη Σκοτία στη Βρετανία καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, υπό τον φόβο των επιπτώσεων μιας ανεξαρτησίας της Σκοτίας, σύμφωνα με πηγές σε δικηγορικά γραφεία και εταιρείες επενδύσεων.
«Όλοι έχουν αρχίσει να λαμβάνουν μέτρα», επισήμανε στους Financial Times επενδυτικός σύμβουλος της Multrees Investor Servises, προσθέτοντας ότι «αν οι πελάτες μας το κάνουν, τότε και άλλες εταιρείες οικονομικών υπηρεσιών το κάνουν επίσης».
Παράλληλα, η δικηγορική εταιρεία Turcan Conell με έδρα το Εδιμβούργο, πρωτεύουσα της Σκοτίας, παραδέχθηκε ότι λαμβάνει πλήθος ερωτήσεων από πελάτες, οι οποίοι ανησυχούν για τις αποταμιεύσεις και τις επενδύσεις τους.
Το μεγάλο ερώτημα όλων είναι αν τα χρήματά τους είναι ασφαλή σε μια σκοτσέζική τράπεζα, ενώ σύμφωνα με την ειδική στις οικονομικές υπηρεσίες, Κλερ Γολς, «ο κόσμος ανησυχεί μπροστά στο άγνωστο. Κάποιοι είναι μεγάλοι σε ηλικία ή στο όριο συνταξιοδότησης και εκφράζουν ανησυχία για τα κεφάλαιά τους».
Σημειώνεται ότι το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ δικαίωμα να απαντήσουν στο ερώτημα «Η Σκοτία θα έπρεπε να είναι μια ανεξάρτητη χώρα ή όχι» έχουν όσοι είναι μεγαλύτεροι των 16 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης