Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Γερμανίας για το δημοψήφισμα στη Σκοτία: H Mεγάλη Βρετανία πρέπει να παραμείνει ενωμένη

Παρέμβαση Γερμανίας για το δημοψήφισμα στη Σκοτία: H Mεγάλη Βρετανία πρέπει να παραμείνει ενωμένη
Η γερμανική κυβέρνηση σπανίως σχολιάζει εσωτερικές υποθέσεις της Βρετανίας
Την πεποίθηση ότι η Σκοτία δεν πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί καθώς και ότι η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να μείνει ενωμένη εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.
Ειδικότερα ο επικεφαλής της διπλωματίας της Γερμανίας, F. Steinmeier παρενέβη σήμερα στον έντονο διάλογο σχετικά με το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας, λέγοντας - στο πλευρό του Βρετανού ομολόγου του - ότι θα προτιμούσε να δει τη Βρετανία να παραμένει ενωμένη.
«Ένας Γερμανός υπουργός Εξωτερικών γνωρίζει θαυμάσια πως δεν πρέπει να αναμιγνύεται στα βρετανικά εσωτερικά πολιτικά ζητήματα. Αλλά θα παραδεχόμουν ανοιχτά ότι θα προτιμούσα να δω τη Μεγάλη Βρετανία να παραμείνει ενωμένη», δήλωσε ο Steinmeier κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό ομόλογό του,
Η γερμανική κυβέρνηση σπανίως σχολιάζει εσωτερικές υποθέσεις της Βρετανίας, αν και η καγκελάριος Angela Merkel και άλλοι Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει επανειλημμένα τις ανησυχίες τους για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης