Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Η ώρα της αλήθειας για την κυβέρνηση Hollande - Ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή - Με αποχή απειλούν 30 σοσιαλιστές βουλευτές

Γαλλία: Η ώρα της αλήθειας για την κυβέρνηση Hollande - Ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή - Με αποχή απειλούν 30 σοσιαλιστές βουλευτές
Ενδεχόμενη πολιτική «παράλυση» του προέδρου Hollande, θα απειλήσει περαιτέρω την οικονομία της Γαλλίας, η οποία αυτή τη στιγμή αποτελεί τον «μεγάλο ασθενή» της ευρωζώνης
Έφτασε η ώρα της αλήθειας για την κυβέρνηση της Γαλλίας και τον πρόεδρο, Francois Hollande.
O Hollande, ο οποίος το τελευταίο διάστημα, εν μέσω σκανδάλων αλλά και προβλημάτων στην οικονομία, έχει αμφισβητηθεί όσο κανείς, με την πλειοψηφία των Γάλλων να ζητά την παραίτησή του και τη δημοφιλία του να έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά, ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή για την κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό, Manuel Valls.  
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον τριάντα βουλευτές του σοσιαλιστικού κόμματος, δεν θα λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά το κυβερνών κόμμα θα βγει λαβωμένο από τη διαδικασία.
Oι Σοσιαλιστές και οι σύμμαχοί τους του Ριζοσπαστικού κόμματος έχουν σήμερα 307 έδρες στην Εθνοσυνέλευση όπου η απόλυτη πλειοψηφία είναι 289.
Είναι η δεύτερη φορά που ο πρωθυπουργός Manuel Valls ζητά ψήφο εμπιστοσύνης τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ διαμηνύει ότι οι βουλευτές της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Σε περίπτωση ανταρσίας σε βάρος του Γάλλου προέδρου, o Hollande έχει δύο επιλογές. Ή να ορίσει νέα κυβέρνηση, ή να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία.
Σημειώνεται ότι στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές του 2017, το προβάδισμα παίρνει η ηγέτης του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου», Marine Le Pen, η οποία ήταν και η μεγάλη νικήτρια των ευρωεκλογών του Μαΐου.
Ενδεχόμενη πολιτική «παράλυση» του προέδρου Hollande, θα απειλήσει περαιτέρω την οικονομία της Γαλλίας, η οποία αυτή τη στιγμή αποτελεί τον «μεγάλο ασθενή» της ευρωζώνης.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα άλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin, εκτίμησε ότι η χώρα του δεν θα επιτύχει τον στόχος μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% έως τα τέλη του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης