Τελευταία Νέα
Διεθνή

Philips: Προχωρά σε διαχωρισμό δραστηριοτήτων

tags :
Philips: Προχωρά σε διαχωρισμό δραστηριοτήτων
Θα σπάσει στα δύο η εταιρεία, διαχωρίζοντας τις δραστηριότητες φωτισμού από αυτές της υγειονομικής περίθαλψης
Στο «σπάσιμό» της στα δύο σχεδιάζει να προχωρήσει ο ολλανδικός ηλεκτρονικός γίγαντας Philips, διαχωρίζοντας τις δραστηριότητες φωτισμού από αυτές της υγειονομικής περίθαλψης.
Οι δύο εταιρείες θα εξακολουθήσουν να έχουν έδρα στην Ολλανδία και να κάνουν χρήση του ονόματος Philips, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η Philips προχωρά σε αναδιάρθρωση δραστηριοτήτων, πωλώντας τα τελευταία χρόνια τμήματα που δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εταιρείας για τον «επόμενο αιώνα».
Σημείωσε ακόμη ότι «αντιλαμβάνομαι το μέγεθος της απόφασης που λαμβάνουμε, όμως είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε το επόμενο στρατηγικό βήμα για τη Philips, καθώς προχωρούμε στην αλλαγή».
Και οι δύο εταιρείες θα μπορούν να προχωρήσουν στις κατάλληλες επενδύσεις για να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και να προχωρήσουν κερδοφόρα, δημιουργώντας αξία για τους πελάτες, τους υπαλλήλους και τους μετόχους, τόνισε.
Η Philips, η οποία ξεκίνησε το 1891 ως εταιρεία φωτισμού, ανέφερε ότι ο διαχωρισμός αυτός θα διευκολύνει την είσοδο σε νέες αγορές των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων φωτισμού.
Ο διαχωρισμός, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Philips, θα κοστίσει 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο μέχρι το 2016, ωστόσο μέχρι το 2016 αναμένεται να έχουν εξοικονομηθεί περί τα 300 εκατ. ευρώ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης