Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem (Eurogroup): Το αργότερο στις αρχές του 2015, θα φανεί η επίδραση των μέτρων που ανακοίνωσε η ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο

tags :
Dijsselbloem (Eurogroup): Το αργότερο στις αρχές του 2015, θα φανεί η επίδραση των μέτρων που ανακοίνωσε η ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο
Αύξηση της συμμετοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών στο TLTRO τον Δεκέμβριο, προβλέπει ο Dijsselbloem
Τέλη του 2014, αρχές του 2015 θα φανεί η επίδραση των μέτρων που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τον Σεπτέμβριο, εκτιμά ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem.
Όσον αφορά τη συμμετοχή των τραπεζών στον νέο γύρο φθηνής ρευστότητας μέσω του TLTRO, ο επικεφαλής του Eurogroup εκτιμά ότι αναμένει μεγαλύτερη συμμετοχή στον δεύτερο γύρο του Δεκεμβρίου.
Οι αναλυτές έχουν προβλέψει αυξημένη ζήτηση από την πλευρά των ευρωπαϊκών τραπεζών στο επόμενο πρόγραμμα χορήγησης φθηνής ρευστότητας της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters, στο επόμενο TLTRO οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα αντλήσουν κεφάλαια έως και 175 δισ. ευρώ.
Να σημειωθεί πως το επόμενο TLTRO έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2014.
Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο TLTRO - πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου - οι ευρωπαϊκές τράπεζες άντλησαν μόλις 82,6 δισ. ευρώ.
Το ποσό αυτό είναι πολύ μικρότερο των εκτιμήσεων, καθώς τα διαθέσιμα κεφάλαια ήταν 400 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, 15 από τους 18 traders που συμμετείχαν, δηλώνουν πως η αναγγελία της ΕΚΤ για πρόγραμμα αγοράς ABS δεν θα επηρεάσει τη ζήτηση για το πρόγραμμα TLTRO του Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης