Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε άνευ όρων συνομιλίες καλεί Κίνα και Ν. Κορέα ο ιάπωνας πρωθυπουργός, Σ. Άμπε

Σε άνευ όρων συνομιλίες καλεί Κίνα και Ν. Κορέα ο ιάπωνας πρωθυπουργός, Σ. Άμπε
Ποικίλα τα προβλήματα λόγω της γειτονίας μας, όμως θα έπρεπε να έχουμε συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις, τόνισε
Σε άνευ όρων και προϋποθέσεων συνομιλίες κάλεσε την Κίνα και τη Νότιο Κορέα ο ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για μια συνάντηση με τον κινέζο πρόεδρο, Ξι Γιπίνγκ, τον Νοέμβριο.
«Η Κίνα και η Νότιος Κορέα είναι σημαντικές όμορες χώρες για την Ιαπωνία», ανέφερε ο ιάπωνας πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, μετά την ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.
«Ποικίλα προβλήματα αναδύονται λόγω της γειτονίας μας, όμως γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο θα έπρεπε να έχουμε συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις», ανέφερε.
Σημειώνεται ότι μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας υπάρχει σειρά διενέξεων που αφορά εδαφικές διεκδικήσεις αλλά και ιστορικές διαφωνίες.
Ο Σ. Άμπε έχει ζητήσει να σκληρύνει η στάση της Ιαπωνίας σε θέματα ασφάλειας έναντι της αυξανόμενης αμυντικής ικανότητας της Κίνας, με πλοία και αεροπλάνα και από τις δύο χώρες να έχουν διαρκεί παρουσία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.
Πάντως, στην ομιλία του σημείωσε ότι η Ιπωνία έχει διατηρήσει το ειρηνιστικό της ήθος.
Η Ιαπωνία δεν ξέχασε ποτέ τον τρόμο του πολέμου, ανέφερε στην ομιλία του στον ΟΗΕ και πρόσθεσε ότι η δέσμευσή μας να μην προχωρήσουμε ποτέ σε πόλεμο, είναι κάτι από το οποίο θα εμφορείται ο ιαπωνικός λαός μέχρι και τις επόμενες γενιές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης