Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Προειδοποιεί για πιθανά πρόστιμα έπειτα από έρευνα για χειραγώγηση στην αγορά συναλλάγματος

tags :
UBS: Προειδοποιεί για πιθανά πρόστιμα έπειτα από έρευνα για χειραγώγηση στην αγορά συναλλάγματος
Έχει ξεκινήσει συνομιλίες για πιθανό διακανονισμό – Στα τέλη του έτους ενδεχόμενη συμφωνία
Συζητήσεις διακανονισμού σχετικά με κατηγορίες που την εμπλέκουν σε χειραγώγηση συναλλαγματικών ισοτιμιών, έχει ξεκινήσει η ελβετική τράπεζα UBS, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, προειδοποιώντας για πιθανές ποινές που μπορεί να της επιβληθούν.
Οι όροι που έχουν προταθεί στις συνομιλίες συμπεριλαμβάνουν ευρήματα ότι η UBS δεν είχε τους απαιτούμενους ελέγχους όσον αφορά τις δραστηριότητές της επί των συναλλαγμάτων.
Η UBS, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, δεν γνωστοποίησε με ποια αρχή έχει ξεκινήσει τις εν λόγω συζητήσεις, όμως όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της θα μπορούσαν να ξεκινήσουν παρόμοιες συνομιλίες και με άλλες εποπτικές αρχές.
Πάντως, σύμφωνα με το Reuters, την Παρασκευή η βρετανική εποπτική αρχή είχε συνομιλίες με τη UBS καθώς και πέντε ακόμη τράπεζες, ήτοι Barclays, HSBC, Royal Bank of Scotland, J.P. Morgan και Citi, για πιθανό διακανονισμό που θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα πρόστιμα για κάθε μία τράπεζα ύψους πολλών εκατομμυρίων στερλινών.
Στις τράπεζες εκτιμάτι ότι θα επιβληθούν διαφορετικά ποστά, ανάλογα με τη σοβαρότητα του εικαζόμενου παραπτώματος.
Σύμφωνα με το Reuters, οι τράπεζες ωθούνται σε διακανονισμό με την FCA, με την επίτευξη τελικής συμφωνίας να αναμένεται στα τέλη του έτους.
Το μέγιστο δυνατό πρόστιμο για μια τράπεζα είναι μεταξύ 300 εκατ. και 400 εκατ. στερλινών, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα.
Σημειώνεται ότι η FCA ξεκίνησε έρευνα τον περασμένο Οκτώβριο σχετικά με κατηγορίες ότι traders τραπεζών έχοντας εκ των προτέρων γνώση των εντολών των πελατών, προχωρούσαν σε χειραγώγηση στην αγορά συναλλάγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης