Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιοδοξία στη Banco Popolare για τα stress tests της ΕΚΤ - «Βέβαιη η επιτυχία» - Ποιες τράπεζες κινδυνεύουν

Αισιοδοξία στη Banco Popolare για τα stress tests της ΕΚΤ - «Βέβαιη η επιτυχία» - Ποιες τράπεζες κινδυνεύουν
"Όχι" σε νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου
Βέβαιος πως η Banco Popolare θα περάσει με επιτυχία τα stress tests της ΕΚΤ εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής τράπεζας, Pier Francesco Saviotti.
Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters και ενόψει των αποτελεσμάτων των stress tests, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν στα τέλη Οκτωβρίου, ο επικεφαλής της ιταλικής τράπεζας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Banco Popolare θα περάσει επιτυχώς τη «σκληρή» δοκιμασία της ΕΚΤ.
Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο για τη διεξαγωγή ακόμη μίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
«Όσο διατελώ επικεφαλής της Banco Popolare, δεν θα προβούμε σε πρόσθετη αύξηση κεφαλαίων» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
«Τα κεφάλαιά μας είναι "καθαρά" και δεν δέχονται αμφισβήτησης» κατέληξε ο F. Saviotti.
Ας σημειωθεί πως τον περασμένο Απρίλιο, η ιταλική τράπεζα άντλησε επιτυχώς 1,5 δισ. ευρώ, θωρακίζοντας περαιτέρω την κεφαλαιακή της επάρκεια.
Πάντως, η Banco Popolare αποτελεί μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές τράπεζες, οι οποίες έχουν εκφράσει τη βεβαιότητά τους σχετικά με τη θετική έκβαση των stress test.
Άλλωστε, αρκετές κορυφαίες τράπεζες, όπως η Royal Bank of Scotland, η Lloyds και η Commerzbank, ενδέχεται να μην καταφέρουν να περάσουν τα «τεστ αντοχής» της ΕΚΤ.
Στο μακρύ κατάλογο των τραπεζών, που κινδύνεύουν με αποτυχία, συγκαταλέγονται και οι Banco Popular Espanol, Monte dei Paschi di Siena, Caixabank, Danske Bank και Skandinaviska Enskilda Banken.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης