Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Σε αποκλεισμό η πρωτεύουσα Πιονγκ Γιανγκ - Εικάζεται προσπάθεια ανατροπής του Kim Jong-Un

Βόρεια Κορέα: Σε αποκλεισμό η πρωτεύουσα Πιονγκ Γιανγκ - Εικάζεται προσπάθεια ανατροπής του Kim Jong-Un
"Ο Kim Jong-Un έχει χάσει τα ηνία της χώρας", δήλωνε προ ημερών, πρώην αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών της Βόρειας Κορέας 
«Ηγέτης-μαριονέτα» είναι ο Kim Jong-Un, σύμφωνα με πρώην ανώτερο στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών της Βόρειας Κορέας, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Jong-Un έχει χάσει τον έλεγχο του κράτους.
Σε αυτή τη δήλωση είχε προβεί ο Jang Jin-sung σε συνέδριο στην Ολλανδία τον Σεπτέμβριο και τώρα υπάρχει έντονη η φημολογία, ότι όσα είχε πει είναι αλήθεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «New Focus International», έχει απαγορευτεί, ήδη από τις 27 Σεπτεμβρίου, η είσοδος και η έξοδος από την πρωτεύουσα της χώρας, με ειδικό αναλυτή, να επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σημαίνει «είτε απόπειρα πραξικοπήματος, είτε συνομωσία εναντίον του ηγέτη του καθεστώτος».
Ο Jin-sung, πάντως, είχε δηλώσει ότι τα ηνία της χώρας κρατά το Τμήμα Οργάνωσης και Συμβουλευτικής (OGD), από το 2013, το οποίο ανέτρεψε την ηγετική πυραμίδα και μετέτρεψε τον Kim Jong-Un σε «μαριονέτα».
Αν, όντως, πρόκειται για πραξικόπημα, τότε η κατάσταση στη χώρα και ειδικότερα στην πρωτεύουσα πρέπει να είναι έκρυθμη.
Υπάρχουν, επιπλέον, εικασίες ότι ο Kim Jong-Un δεν βρίσκεται στην Πιονγκ Γιανγκ, αλλά έχει μεταφερθεί εκτός πρωτεύουσας.
Τον τελευταίο καιρό, πάντως, οι πληροφορίες για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας είναι ακόμα λιγότερες από ότι συνήθως, με τις δημόσιες εμφανίσεις του να είναι σπάνιες.
Οι συγκεχυμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι έσπασε τους αστραγάλους του, ωστόσο αν ισχύουν τελικά οι αναφορές του Jing-sun ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω εμφύλιων συρράξεων, η αλήθεια μπορεί να είναι διαφορετική.
Ο Jing-sung είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο Vice ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα, με το ιδιόμορφο καθεστώς, ενισχύονται δύο αντίπαλες τάσεις, με τους πολίτες να χωρίζονται σε αυτούς που θέλουν να διατηρηθεί το υπάρχον καθεστώς και σε αυτούς που επιθυμούν την αλλαγή πολιτικής, με την εισαγωγή καπιταλιστικών πρακτικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης