Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έδωσε το «ΟΚ» η Κομισιόν για την εξαγορά της WhatsApp από το Facebook

Έδωσε το «ΟΚ» η Κομισιόν για την εξαγορά της WhatsApp από το Facebook
Δεν προκύπτουν θέματα ανταγωνιστικότητας αποφάνθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Το πράσινο φως για την εξαγορά της WhatsApp από το Facebook έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αποφάνθηκε ότι δεν προκύπτουν προβλήματα ανταγωνσιμού.
Η έρευνα των Βρυξελλών κατέλειξε ότι το Facebook Messenger, η υπηρεσία μηνυμάτων της εταιρείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, και η WhatsApp δεν είναι ανταγωνιστές και ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, σε ένα μεγάλο εύρος άλλων εφαρμογών του ιδίου τύπου.
«Αν και το Facebook Messenger και το WhatsApp είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές, η πλειονότητα του κόσμού δεν χρησιμοποιεί μόνο μία εφαρμογή επικοινωνίας, αλλά πολλές», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.
«Εξετάσαμε αυτό το σχέδιο εξαγοράς με πολλή προσοχή και φθάσαμε στο συμπέρασμα ότι δεν θέτει ζητήματα ανταγωνιστικότητας σε αυτόν τον δυναμικό τομέα, που είνα σε πλήρη επέκταση», σημείωσε.
Οι καταναλωτές, πρόσθεσε, θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών για να επικοινωνούν μεταξύ τους.
Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του κοινωνικού δικτύου Facebook μετρά 1,3 δισ. χρήστες σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 300 εκατ. χρησιμοποιούν εξίσου την εφαρμογή Facebook Messenger.
Από την άλλη πλευρά, η WhatsApp μετρά 600 χρήστες, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις Βρυξέλλες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης