Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φοβάμαι πως ο Barack Obama έχει παραιτηθεί από τα σημαντικά ζητήματα, δήλωσε πρώην υπουργός του

tags :
Φοβάμαι πως ο Barack Obama έχει παραιτηθεί από τα σημαντικά ζητήματα, δήλωσε πρώην υπουργός του
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MSNBC, o Leon Panetta, εξέφρασε τις ανησυχίες του για τον πρόεδρο των ΗΠΑ
«Υπάρχει η αίσθηση ότι ο πρόεδρος έχει εγκαταλείψει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα», ανέφερε ο Leon Panetta, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA και πρώην υπουργός Άμυνας, επί προεδρίας Obama.
Το πρόβλημα είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, πως «αντιμετωπίζει όλες τις καταστάσεις σαν καθηγητής νομικής», ενώ θα έπρεπε «να σηκώνει τα μανίκια».
Υποστήριξε ότι σαφώς και δεν είναι κακό που ο πρόεδρος αντιμετωπίζει τα προβλήματα με τη λογική, ωστόσο, «η εμπειρία μου στην Ουάσιγκτον, μου έχει δείξει ότι η λογική δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνη της».
Ουσιαστικά ο Panetta υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Obama δεν δουλεύει με στόχο να υλοποιήσει όλα αυτά, στα οποία τον οδήγησε η λογική του.
«Μόλις βρεις την απάντησή σου στο πρόβλημα, σηκώνεις τα μανίκια και πολεμάς για να την κάνεις πράξη», δήλωσε ο Leon Panetta, καθώς «αυτό αποτελεί κλειδί στην Ουάσιγκτον».
Συμπλήρωσε, επίσης, πως «επιτυχημένος δεν θεωρείται ο πρόεδρος που μόλις βρεθεί αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα, το βάζει στα πόδια».
Τέλος υποστήριξε πως: «Υπάρχει μια αίσθηση και έχω την αίσθηση ότι η ηγεσία και ο πρόεδρος έχουν παραιτηθεί από τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα αυτή, είτε πρόκειται για τη μετανάστευση είτε για μια συμφωνία ή την υποδομή του προϋπολογισμού χρηματοδότησης ή του εμπορίου ή της ενέργειας. Υπάρχει μια αίσθηση ότι δεν μπορεί κανείς ασχοληθεί με αυτά, αλλά η χώρα τα χρειάζεται».
«Δεν μπορούν απλώς να εγκαταλείψουν», κατέληξε ο πρώην συνεργάτης του Obama, «σφάζοντας με το γάντι» τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης