Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλεπάλληλα τα «όχι» του Κοινοβουλίου προς τον J.C. Juncker - Απορρίφθηκε και η Επίτροπος Ενέργειας, Al. Bratusek - «Ναι» στον Επίτροπο Οικονομικών

Αλλεπάλληλα τα «όχι» του Κοινοβουλίου προς τον J.C. Juncker - Απορρίφθηκε και η Επίτροπος Ενέργειας, Al. Bratusek - «Ναι» στον Επίτροπο Οικονομικών
Πρόκειται για το δεύτερο "όχι" του Κοινοβουλίου σε υποψήφιο Επίτροπο
(upd)Αλλεπάλληλα είναι τα «χαστούκια» για το νέο πρόεδρο της Κομισιόν, J. C. Juncker, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τον T. Navracsics απέρριψε και την Al. Bratusek ως υποψήφια Επίτροπο!
Ειδικότερα, με συντριπτική πλειοψηφία η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας του Κοινοβουλίου απέρριψε την υποψηφιότητα της Al. Bratusek για το «χαρτοφυλάκιο» της ενεργειακής πολιτικής.
Πρόκειται για τη δεύτερη απόρριψη υποψήφιου Επιτρόπου, μετά το «όχι» του Κοινοβουλίου στον Ούγγρο υποψήφιο Επίτροπο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, Tibor Navracsics.
Ας σημειωθεί πως η Al. Bratusek, πρώην πρωθυπουργός της Σλοβενίας, κατά την ακρόαση της στο Ευρωκοινοβούλιο, απέτυχε να πείσει τους βουλευτές για το σχέδιο της ενεργειακής ενοποίησης των χωρών της Ε.Ε.
Έτσι, ο J.C. Juncker θα κληθεί να αντικαταστήσει την Σλοβένα υποψήφια, με κάποιον έτερο Σλοβένο πολιτικό.
Πάντως, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν δυσαρεστεί τη νέα κυβέρνηση της Λουμπλιάνας, η οποία αντιτίθεται στην υποψηφιότητα της Bratusek.
Υπενθυμίζεται πως στην περίπτωση του T. Navracsics, το Κοινοβούλιο αποφάσισε την αλλαγή «χαρτοφυλακίου» και όχι την αποπομπή του από το σώμα των Επιτρόπων.
Ο J.C. Juncker επομένως, θα κληθεί να προβεί στον ανασχηματισμό της προτεινόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής έως την 1η Νοεμβρίου.
Δίνοντας ωστόσο, βαθά "ανάσα" στο νέο πρόεδρος της Κομισιόν, η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ενέκρινε κατά πλειοψηφία σήμερα τον υποψήφιο Επίτροπο Οικονομικών, P. Moscovici.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης