Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Εγγυήσεις για τον ιό Ebola ζητούν από την Ισπανία οι τουριστικοί φορείς – Καθησυχαστική η ισπανική κυβέρνηση

Βρετανία: Εγγυήσεις για τον ιό Ebola ζητούν από την Ισπανία οι τουριστικοί φορείς – Καθησυχαστική η ισπανική κυβέρνηση
Ζητούν εγγυήσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού για τα 14 εκατ. Βρετανούς που επισκέπτονται τη χώρα κάθε χρόνο
Εξηγήσεις, αλλά και εγγυήσεις σχετικά με τον ιό Ebola ζητά από την ισπανική κυβέρνηση η Ένωση τουριστικών πρακτόρων και γραφείων ταξιδίων της Βρετανίας, ABTA, μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος του ιού στην Ευρώπη.
Η ΑΒΤΑ, όπως μεταδίδει το expansion.com, ζητά εγγυήσεις ότι δεν υφίσταται κίνδυνος μετάδοσης της νόσου για τους 14 εκατομμύρια Βρετανούς που επισκέπτονται την Ισπανία κάθε χρόνο, μετατρέποντας έτσι τη Βρετανία την κύρια χώρα προέλευσης τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου.
Τα μέλη της Ένωσης, μεταξύ των οποίων εμφανίζονται οι βασικότεροι τουριστικοί πράκτορες και γραφεία ταξιδίων της Βρετανίας, φοβούνται ότι η αβεβαιότητα σχετικά με τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου στην Ισπανία θα προκαλέσει ακυρώσεις τουριστικών πακέτων από τους Βρετανούς και μειώσεις κρατήσεων.
Ένα δείγμα αυτού του φόβου αποτελεί η αντίδραση των αγορών μετά το άκουσμα της είδησης για το πρώτο κρούσμα στην Ισπανία, με τα Χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Μαδρίτη να καταγράφουν σημαντικές απώλειες.
Χθες, Τετάρτη, οι TUI Travel και Thomas Cook, οι μεγαλύτεροι τουριστικοί πράκτορες της Βρετανίας, κατέγραψαν σημαντική πτώση στο χρηματιστήριο ύψους 3,9% και 2,4% αντίστοιχα.
Στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης όλες οι εταιρείες του τουριστικού τομέα υποχωρούσαν χθες, όπως επίσης και οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, easyJet και Ryanair.
Η ΑΒΤΑ, προκειμένου να καθησυχάσει τα μέλη της, τους τουρίστες, αλλά και τους επενδυτές, ζητά από την ισπανική κυβέρνηση επίσημη ανακοίνωση στην οποία θα εξηγούνται τους κινδύνους που ενδεχομένως διατρέχει η υγεία των τουριστών.
Σημειώνεται ότι από την πλευρά του ο οργανισμός προώθησης του τουρισμού Turespana έχει αποστείλει από το γραφείο του στο Λονδίνο στην ΑΒΤΑ επιστολή στην οποία σημειώνει ότι η κατάσταση στην Ισπανία είναι υπό έλεγχο και ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει άλλο κρούσμα, πέραν εκείνου της νοσοκόμας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κάρλος ΙΙΙ της Μαδρίτης.
Από την πλευρά της η ΑΒΤΑ αναμένεται να αποστείλει το έγγραφο αυτό στα μέλη της προκειμένου να ενημερώσουν τους πελάτες τους σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση στην Ισπανία.
Μάλιστα, πηγές στην Ένωση, σημειώνουν ότι αυτή η ενημέρωση μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για να καθησυχαστούν οι καταναλωτές.
Σύμφωνα με δηλώσεις ειδικού, που ασχολείται με τον τουρισμό στη Βρετανία, τις οποίες επικαλείται το expansion.com, «μέχρι το τέλος του έτους θα έπρεπε να φθάσουν στην Ισπανία περισσότερα από τρία με τέσσερα εκατομμύρια Βρετανοί».
Μέχρι στιγμής, τα τουριστικά γραφεία μεταφέρουν στους πελάτες τους ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών, στο οποίο επισημαίνεται ότι ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό Ebola στην Ισπανία είναι πάρα πολύ μικρός, ωστόσο συστήνεται η λήψη προφυλάξεων και η επαφή με κέντρα υγείας αν εμφανιστεί κάποιο σύμπτωμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης