Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λιβερία: Με απεργία απειλούν οι νοσηλευτές εν μέσω της επιδημίας του ιού Ebola

Λιβερία: Με απεργία απειλούν οι νοσηλευτές εν μέσω της επιδημίας του ιού Ebola
Ζητούν αύξηση του μηνιαίου επιδόματος επικινδυνότητας στα 700 δολ. για αυτούς που εργάζονται στη νοσηλεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό
Έκκληση στο νοσηλευτικό προσωπικό να μην προχωρήσει σε πανεθνική απεργία απευθύνουν οι υγειονομικές αρχές της Λιβερίας, εν μέσω έξαρσης της επιδημίας του ιού Ebola.
Η ένωση υγειονομικού προσωπικού της χώρας έχει εξαγγείλει απεργία, ζητώντας αύξηση του μηνιαίου επιδόματος επικινδυνότητας που λαμβάνουν όσοι νοσηλευτές εργάζονται στη νοσηλεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας της Λιβερίας, Τόλμπερτ Νίενσγουοθ, η απεργία θα έχει αρνητικές συνέπειες για αυτούς που έχουν προσβληθεί από τον ιό, ενώ θα επηρεάσει και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα στη μάχη κατά του ιού.
Σημειώνεται ότι το επίδομα επικινδυνότητας ανέρχεται σε λιγότερο από 500 δολάρια τον μήνα, πάνω από τον βασικό μισθό που διαμορφώνεται μεταξύ 200-300 δολαρίων.
Το προσωπικό ζητά να αυξηθεί στα 700 δολάρια μηνιαίως, αλλά και προσωπικό εξοπλισμό ασφαλείας.
Στη Λιβερία, που έχει πληγεί περισσότερο από τις άλλες χώρες από την επιδημία του ιού Ebola, έχουν χάσει τη ζωή τους 95 νοσηλευτές από τον ιό.
Παράλληλα, περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από τον θανατηφόρο ιό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης