Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιός Έμπολα: Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά εβδομάδα ενδέχεται να αγγίξει και τα 10 χιλ., προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ιός Έμπολα: Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά εβδομάδα ενδέχεται να αγγίξει και τα 10 χιλ., προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Δεν συγχωρεί, ο θανατηφόρος ιός Έμπολα, με το 70% όσων νοσούν να πεθαίνουν 
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Έμπολα στις χώρες της δυτικής Αφρικής είναι πιθανό να αγγίξουν τα 5 χιλ. με 10 χιλ. τον ερχόμενο Δεκέμβριο, καθώς ο θανατηφόρος ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται, προειδοποιεί, δυσοίωνα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Η επιδημία εξακολουθεί να επεκτείνεται γεωγραφικά στη Γουινέα , τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, ενώ ιδιαίτερα επιταχυμένη είναι η εξάπλωσή της στις πρωτεύουσες των εν λόγω χωρών, δήλωσε το αρμόδιο για τον Έμπολα στέλεχος του ΠΟΥ, Bruce Aylward.
Εδώ και περίπου ένα μήνα, τα νέα κρούσματα ανά εβδομάδα ανέρχονται σε 1.000, με τουλάχιστον το 70% των ατόμων που μολύνει, να αποβιώνουν.
«Οποιαδήποτε αίσθηση ότι οι μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται για τον περιορισμό του ιού έχουν αρχίσει να έχουν αποτελέσματα είναι πραγματικά πολύ, πολύ πρώιμη», συμπλήρωσε ο Aylward, ο οποίος τόνισε ότι «ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται γεωγραφικά και ιδιαίτερα στις πρωτεύουσες, και αυτό με ανησυχεί πολύ».
Οι προβλέψεις του ΠΟΥ είναι ανησυχητικές, καθώς καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο κυβερνήσεις και οργανώσεις επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο.
Συνολικά, σχεδόν 9 χιλ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό Έμπολα, ενώ έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 4,4 χιλ. θάνατοι, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.
«Πρόκειται για μια απαίσια ασθένεια, που δεν συγχωρεί», υπογράμμισε ο Aylward.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης