Τελευταία Νέα
Διεθνή

S. Dale (ΒοΕ): Σηματοδοτεί αύξηση των επιτοκίων

S. Dale (ΒοΕ): Σηματοδοτεί αύξηση των επιτοκίων
Την αύξηση των επιτοκίων σηματοδοτεί ο επικεφαλής οικονομολόγος της Bank of England, Spencer Dale, για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου πληθωρισμού και για να αποφευχθούν οι σοβαρές επιπτώσεις στα μακροπρόθεσμα οικονομικά της χώρας.
Η μέση βρετανική οικογένεια, προειδοποιεί ο Dale, θα αντιμετωπίσει δύσκολες στιγμές και τα νοικοκυριά θα δεχτούν σοβαρές οικονομικές πιέσεις "για κάποιο χρονικό διάστημα".
Τον προηγούμενο μήνα, ο Andrew Sentence, πρώην μέλος της νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας, προέβλεψε ότι τα επιτόκια θα τετραπλασιαστούν μέσα σε ένα χρόνο, προσθέτοντας περισσότερα από 100 στερλίνες το μήνα στα έξοδα του βρετανικού νοικοκυριού.
Ο κ. Dale προειδοποίησε ότι η αύξηση στα επιτόκια είναι άμεσα αναγκαία, παρά το ότι η ανάκαμψη της Μ. Βρετανίας είναι ακόμα εύθραυστη. «Δεν είμαι ιδιαίτερα ευτυχής να ψηφίσω υπέρ της αύξησης των επιτοκίων αλλά πρέπει να γίνει», δήλωσε σε συνέντευξή του σε βρετανική εφημερίδα.
«Παίρνω πολύ σοβαρά τις επιπτώσεις αυτής της αύξησης και τον αντίκτυπο που θα έχει σε κάποιες οικογένειες, όμως, νομίζω ότι το κόστος για την οικονομία μας στο σύνολό της θα ήταν μεγαλύτερο, αν ο πληθωρισμός μείνει σε αυτά τα επίπεδα και διαβρωθεί η αξιοπιστία μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης