Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Αφρική: Ποινή κάθειρξης 5 ετών επιβλήθηκε στον παραολυμπιονίκη αθλητή Όσκαρ Πιστόριους για τον φόνο της φίλης του Ρ. Στίνκαμπ

Ν. Αφρική: Ποινή κάθειρξης 5 ετών επιβλήθηκε στον παραολυμπιονίκη αθλητή Όσκαρ Πιστόριους για τον φόνο της φίλης του Ρ. Στίνκαμπ
Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την επιβολή τουλάχιστον 10ετούς κάθειρξης
(upd) Ποινή κάθειρξης πέντε ετών επέβαλε η δικαστής Θοκοσάιλ Μασίπα στον παραολυμπιονίκη αθλητή Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνο εξ αμελείας όσον αφορά τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στίνκαμπ τον Φεβρουάριο του 2013.
Επίσης, ο Πιστόριους καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή για παράνομη οπλοχρησία.
Ωστόσο, και ενώ μόλις ανακοινώθηκε η ποινή του παραολυμπιονίκη αθλητή έχει ξεσπάσει ένας «πόλεμος» για το πόσο θα παραμείνει στη φυλακή, με την υπεράσπιση να κάνει λόγο για δέκα μήνες το πολύ, δηλαδή το 1/6 της ποινής και την εισαγγελία να σημειώνει ότι θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον το 1/3 της ποινής, ήτοι 20 μήνες φυλακή.
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της απόφασης, η δικαστής είχε σημειώσει ότι δεν θα ήταν κατάλληλος ο κατ’ οίκον περιορισμός, λαμβάνοντας υπόψη τον βαθμό αμέλειας, ούτε όμως και μια ποινή με αναστολή.
Παράλληλα, είχε σημειώσει ότι «υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της τιμωρίας και της εκδίκησης» αναφερόμενη στην κοινωνία και το τι αυτή αναμένει από τα δικαστήρια, ενώ σημείωσε και τις επιπτώσεις του τραγικού συμβάντος στην οικογένεια της δολοφονημένης κοπέλας, σημειώνοντας ότι η ποινή που θα επιβληθεί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανατρέψει αυτό που συνέβη.
Παράλληλα, τόνισε ότι είχε εκπαιδευτεί στον χειρισμό όπλων, γι’ αυτό θα ανέμενε κανείς από τον ίδιο να επιδείξει μεγαλύτερο βαθμό υπευθυνότητας, όταν πυροβόλησε σκόπιμα τέσσερις φορές εκείνο το βράδυ.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η υπεράσπιση του Πιστόριους σημείωσε ότι ο αθλητής δεν θέλει να έχει πλέον στην κατοχή του όπλα και ότι πρόκειται να τα παραδώσει, όπως και τα σχετικά πιστοποιητικά, στο κράτος.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την ακροαματική διαδικασία την περασμένη εβδομάδα, ο εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή ποινής τουλάχιστον 10ετούς κάθειρξης, τονίζοντας ότι ο Πιστόριους δεν είναι το θύμα, αλλά εκείνος που προκάλεσε τον θάνατο της φίλης του.
Σημειώνεται ότι η υπεράσπιση του παραολυμπιονίκη αθλητή ζήτησε ποινή κοινωφελούς εργασίας, με την οποία διαφώνησε ο εισαγγελέας σημειώνοντας ότι αυτό θα ήταν σοκαριστικά δυσανάλογο με το έγκλημα που διέπραξε.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πιστόριους έχει κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, που μπορεί να επισείσει από ποινή κοινωφελούς εργασίας μέχρι κάθειρξη 15 ετών, ενώ αθωώθηκε από την κατηγορία του φόνου εκ προθέσεως, που θα μπορούσε να επιφέρει μέχρι και ισόβια κάθειρξη.


(Πρώτη ενημέρωση 09:45, 21 Οκτωβρίου 2014)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης