Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Απροσδόκητη πτώση 0,4% των τιμών κατοικιών τον Οκτώβριο

Βρετανία: Απροσδόκητη πτώση 0,4% των τιμών κατοικιών τον Οκτώβριο
Αναλυτές εκτιμούσαν άνοδο κατά 0,4%
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψαν τον Οκτώβριο οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία, ενώ κατέγραψαν τη μικρότερη τριμηνιαία αύξηση σε σχεδόν δύο χρόνια, γεγονότα που έρχονται να προστεθούν στις ενδείξεις «παγώματος» της αγοράς, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Halifax που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, Πέμπτη.
Οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία υποχώρησαν κατά 0,4% τον Οκτώβριο, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών ότι θα ενισχύονταν κατά 0,4%, ενώ η αύξηση κατά 0,6% που αρχικώς είχε προβλεφθεί για τον Σεπτέμβριο αναθεωρήθηκε πτωτικά.
Τους τρεις μήνες μέχρι τον Οκτώβριο οι τιμές των κατοικιών ενισχύθηκαν μόλις κατά 0,8%, που αποτελεί τη μικρότερη αύξηση από τα τέλη του 2012.
Σύμφωνα με τη Halifax, η ανάπτυξη είναι ακόμη αρκετά ισχυρή ώστε να υποστηρίξει την ζήτηση τους επόμενους μήνες, όμως οι αγοραστές ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τα υψηλά επιτόκια της Τράπεζας της Αγγλίας, τα οποία ορισμένοι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι θα αυξηθούν περί τα μέσα του επόμενου έτους.
Αυτή η ανησυχία, σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Halifax, Μάρτιν Έλις, θα επηρεάσει τις αγοραστικές προθέσεις των ενδιαφερομένων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης