Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ο J.C. Juncker πρέπει να παραιτηθεί αμέσως! - Έκανε το Λουξεμβούργο πλούσιο, κλέβοντας από τις άλλες χώρες

Bloomberg: Ο J.C. Juncker πρέπει να παραιτηθεί αμέσως! - Έκανε το Λουξεμβούργο πλούσιο, κλέβοντας από τις άλλες χώρες
Θρυαλλίδα αποτέλεσε το σκάνδαλο "LuxLeaks"
Λίβελος εναντίον του J.C. Juncker συνιστά σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο καλεί τον πρόεδρο της Κομισιόν να παραιτηθεί αμέσως!
Υπό τον τίτλο «Jean-Claude Juncker Νeeds to Go», το αμερικανικό πρακτορείο υπογραμμίζει πως ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν πάντα αποτελούσε μία κακή επιλογή για τα ηνία της Ευρώπης.
«Πλέον είναι πασιφανές πως είναι πολύ λίγος για να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του» υπερθεματίζει το Bloomberg.
Θρυαλλίδα για το αμερικανικό πρακτορείο αποτέλεσαν οι πρόσφατες αποκαλύψεις για το Λουξεμβούργο, του οποίο ηγούταν ο J.C. Juncker επί 18 συναπτών ετών.
Το σκάνδαλο «LuxLeaks», σημειώνει το πρακτορείο, αποκάλυψε πως το Λουξεμβούργο είχε μετατραπεί σε φορολογικό παράδεισο στην καρδιά της Ευρώπης, καθώς παρείχε μηδενική φορολογία σε τουλάχιστον 340 πολυεθνικές εταιρείες.
«Ο Juncker κατέστησε τη χώρα του πλούσια, κλέβοντας από το πορτοφόλι των υπόλοιπων χωρών, μεταξύ των οποίων και αρκετών ευρωπαϊκών» σημειώνει χαρακτηριστικά το αμερικανικό μέσο.
Ας σημειωθεί πως η Κομισιόν ήδη έχει διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας για τις φορολογικές συμφωνίες του Λουξεμβούργου, οι οποίες εξασφάλιζαν μηδενική φορολογία σε δεκάδες πολυεθνικές.
«Ο J. C. Juncker έχει διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να επέμβει στην εν εξελίξει έρευνα, αλλά το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να… παραιτηθεί!» υπογραμμίζει το Bloomberg.
Η έρευνα της Κομισιόν και το πρότερο αξίωμα του J.C. Juncker ως πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου συνιστά ξεκάθαρα σύγκρουση συμφερόντων, τονίζει παράλληλα.
Η αποκατάσταση της Ε.Ε., συνεχίζει καταλήγοντας, διέρχεται μόνο μέσω της παραίτησης του προέδρου της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης