Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tην έκδοση δικού του νομίσματος σχεδιάζει το Ισλαμικό Κράτος - «Στα σκαριά» η επαναφορά του χρυσού δηνάριου

Tην έκδοση δικού του νομίσματος σχεδιάζει το Ισλαμικό Κράτος - «Στα σκαριά» η επαναφορά του χρυσού δηνάριου
Το νόμισμα του ISIS αναμένεται να ασκήσει σοβαρές πιέσεις προς τις οικονομίες της Δύσης
Την έκδοση του δικού της νομίσματος σχεδιάζει η τρομοκρατική οργάνωση την τζιχαντιστών, γνωστή ως Ισλαμικό Κράτος.
Ειδικότερα όπως αναφέρει η Daily Mail, το ISIS επιθυμεί να κυκλοφορήσει το δικό του νόμισμα επαναφέροντας τα χρυσά και ασημένια νομίσματα, σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσει την οικονομία του χαλιφάτου.
Η τρομοκρατική οργάνωση της Μέσης Ανατολής θέλει προφανώς να εισαγάγει το δικό της Ισλαμικό νόμισμα, ως μέρος των προσπαθειών της να στερεοποιηθεί το αυτοσχέδιο χαλιφάτο της.
Οι τζιχναντιστές ανακοίνωσαν ότι επιθυμούν να επαναφέρουν το δηνάριο, το οποίο είναι ένα αρχαίο νόμισμα από τα πρώτα χρόνια του Ισλάμ, που θα απεικονίζουν και θρησκευτικές προσωπικότητες και θα κυκλοφορήσουν στη Μοσούλη και την επαρχία Νινευή στο Ιράκ.
Το δηνάριο που κάποτε αποτελούνταν αποκλειστικά από χρυσά και ασημένια νομίσματα, σήμερα χρησιμοποιείται από διάφορες χώρες.
Σημειώνεται ότι το ISIS δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη επίσημα την εισαγωγή του νέου νομίσματός της.
Ωστόσο τα social media είναι πλημμυρισμένα από δηλώσεις των θρησκευτικών ηγετών κατά τη διάρκεια των προσευχών στη Μοσούλη και την επαρχία Νινευή που αναφέρονται στα εν λόγω σχέδια.
Μάλιστα εκτιμάται ότι το ανεξάρτητο νόμισμα θα χρησιμοποιηθεί στις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος ως όπλο κατά της Δύσης.
Το νόμισμα, το οποίο θα μπορούσε να εισαχθεί εντός των προσεχών εβδομάδων, θα περιλαμβάνει την αλλαγή από την τακτική δηνάρια και λιρέτα να χρυσή δηνάρια και ασημένια ντιρχάμ.
Συγκεκριμένα αναμένεται να υπάρξει μεγάλη ζήτηση από τη Ρωσία και την Κίνα με αποτέλεσμα να ασκήσει πιέσεις στις τιμές των νομισμάτων στη Δύση.
Τέλος σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα η έκδοση των νομισμάτων του ISIS αναμένεται να πραγματοποιηθεί ακόμα κι εντός των επόμενων εβδομάδων.

Aυτή τη μορφή εκτιμούν ότι μπορεί να έχει το νόμισμα του ISIS



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης