Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Κορέα: Ποινή κάθειρξης 10 ετών επεβλήθη στον διευθυντή της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Sewol

Νότια Κορέα: Ποινή κάθειρξης 10 ετών επεβλήθη στον διευθυντή της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Sewol
Κρίθηκε ένοχος, καθώς επέτρεψε το Sewol να πλεύσει υπερφορτωμένο
Καταδικαστική η απόφαση του δικαστηρίου της Νότιας Κορέας για τον διευθυντή της εταιρείας, στην οποία ανήκε το ferry Sewol, το νοτιοκορεατικό οχηματαγωγό, που όταν βυθίστηκε πήρε, βύθισε μαζί του 304 ανθρώπους, εκ των οποίων οι περισσότεροι μαθητές.
Αναλυτικότερα, ο Κιμ Χαν-Σικ, γενικός διεθυντής της Chonghaejin Marine Co. κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και καλείται να εκτελέσει ποινή 10ετούς κάθειρξης.
Σύμφωνα με την απόφαση, φέρει ευθύνη, καθώς επέτρεψε στο Sewol να ταξιδέψει υπερφορτωμένο, ενώ σημειώνεται ότι έδωσε άδεια για παράνομες εργασίες προσθήκης χώρων που μείωσαν την πλευσιμότητά του.
Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης, δήλωσε πως δεν φέρει καμία ευθύνη για την τραγωδία και ότι δεν ήταν παρά ένας υπάλληλος που υπάκουε στις εντολές του ιδιοκτήτη της εταιρείας, του δισεκατομμυριούχου Γιου Μπιούνγκ-Ουνγκ.
Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι οι αστυνομικές αρχές αναζητούσαν τον ιδιοκτήτη, ο οποίος βρέθηκε τελικά νεκρός τον περασμένο Ιούνιο.
Από τα δέκα άτομα που δικάζονταν μαζί με τον διευθυντή, ένας αθωώθηκε, ενώ οι υπόλοιποι καταδικάσθηκαν σε ποινές που ξεκινούν από φυλάκιση με αναστολή έως και έξι έτη κάθειρξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης