Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο βίντεο από το Ισλαμικό Κράτος – Στρέφεται κατά της Γαλλίας και καλεί τους γάλλους μουσουλμάνους να ενταχθούν στην τζιχάντ

Νέο βίντεο από το Ισλαμικό Κράτος – Στρέφεται κατά της Γαλλίας και καλεί τους γάλλους μουσουλμάνους να ενταχθούν στην τζιχάντ
Καλούν τους μουσουλμάνους να χρησιμοποιήσουν όπλα, αυτοκίνητα ή και δηλητήριο για να επιτεθούν στους «άπιστους»
Τρεις υποτιθέμενοι γάλλοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που μιλούν γαλλικά, απευθύνουν έκκληση στους ομοεθνείς τους μουσουλμάνους να ενταχθούν στην τζιχάντ και εκτοξεύουν απειλές εναντίον του γαλλικού λαού σε ένα νέο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Αυτή η νέα απειλή έρχεται να προστεθεί σε αυτήν που είχαν απευθύνει στις 19 Σεπτεμβρίου, με τους τζιχαντιστές να καλούν τον κόσμο σε εκστρατεία εναντίον των «βρώμικων Γάλλων».
Πέντε μέρες μετά το βίντεο εκείνο, οι τζιχαντιστές προχώρησαν στην εκτέλεση του ορειβάτη Ερβέ Γκουρντέλ, στο Αλγέρι.
Το νέο βίντεο, που είδε το φως της δημοσιότητας χθες, Τετάρτη, και αποτελεί μέρος της συνήθους προπαγάνδας των τζιχαντιστών, ανέβηκε σήμερα στην ιστοσελίδα YouTube.
Το βίντεο, σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, διαρκεί επτά λεπτά και σε αυτό εμφανίζονται οι γάλλοι τζιχαντιστές να κάθονται γύρω από μία φωτιά στην οποία καίνε τα διαβατήριά τους και ενώ αποκηρύσσουν την εθνικότητά τους.
Ένας εξ αυτών, καλεί τους μουσουλμάνους να χρησιμοποιήσουν όπλα και αυτοκίνητα, αλλά ακόμη και δηλητήριο για να επιτεθούν στους «άπιστους».
Σημειώνεται ότι οι γαλλικές αρχές υπολογίζουν ότι περισσότεροι από 1.100 Γάλλοι συνδέονται με τα δίκτυα των τζιχαντιστών, εκ των οποίων περίπου 380 βρίσκονται επί του παρόντος σε Συρία και Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης