Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBVA: Απαραίτητη μια σταθερή κυβέρνηση στην Ισπανία, διαφορετικά θα καταρρεύσει η οικονομία

BBVA: Απαραίτητη μια σταθερή κυβέρνηση στην Ισπανία, διαφορετικά θα καταρρεύσει η οικονομία
Έχουν αρχίσει να ακούγονται «αρνητικοί θόρυβοι» για την Ισπανία, ανέφερε ο πρόεδρος της ισπανικής τράπεζας
Την ανάγκη μιας σταθερής κυβέρνησης για την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο στην Ισπανία τόνισε ο πρόεδρος της τράπεζας BBVA, Φρανθίσκο Γκονθάλεθ, διαφορετικά, όπως σημείωσε, η οικονομία θα καταρρεύσει και θα επιστρέψει στα προβλήματα.
Όπως ανέφερε ο κ. Γκονθάλεθ, αν η Ισπανία έχει μια σταθερή κυβέρνηση μετά το 2016, θα αποτελέσει μια χώρα παράδειγμα, όπως άλλωστε ήταν τα τελευταία δυόμισι χρόνια για την έξοδό της από την κρίση.
Παράλληλα, σημείωσε ότι το θεσμικό πρόβλημα στην Ισπανία, η Καταλονία και η εμφάνιση νέων πολιτικών δυνάμεων δημιουργούν αβεβαιότητες στους επενδυτές, που ωστόσο έχουν μια θετική στάση απέναντι στην Ισπανία, χάρη στις ενέργειες, μεταξύ άλλων, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ωστόσο, όπως ανέφερε, παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές συνεχίσουν να εμπιστεύονται την Ισπανία, τις τελευταίες δύο με τρεις εβδομάδες έχουν αρχίσει να ακούγονται «αρνητικοί θόρυβοι», κάτι που δεν είναι καλό για την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ισπανική οικονομία.
Η Ισπανία, επισήμανε ο ισπανός τραπεζίτης, έχει ένα πρόβλημα θεσμικό και η αβεβαιότητα είναι ο χειρότερος εχθρός για τους επενδυτές.
Όσον αφορά το ισπανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο πρόεδρος της BBVA ξεκαθάρισε ότι έχει επαρκή ρευστότητα και κεφάλαια, δεν υπάρχει πιστωτικό πρόβλημα και ευχήθηκε η οικονομία να προοδεύει.
Σύμφωνα με τον ισπανό τραπεζίτη, η Ισπανία πρέπει να ανανεώσει τους θεσμούς της, όχι όμως να τους καταστρέψει, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν τεράστιο λάθος, ενώ χαρακτήρισε απολύτως απαράδεκτα τα σκάνδαλα διαφθοράς που έχουν ταράξει τη χώρα.
Παράλληλα, έκανε λόγο για έλλειψη πολιτικής αντίδρασης, καθώς οι θεσμοί «που αποτελούν τη θεμελιώδη κολόνα της Ισπανίας και πρέπει να συνεχίσουν να είναι, δεν αντέδρασαν εγκαίρως».
Πρόσθεσε δε, ότι πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση, διότι πρέπει να εξηγήσουν στους ισπανούς πολίτες τι έχει συμβεί με τη διαφθορά, ποιοι είναι οι υπαίτιοι, ποια μέτρα έχουν ληφθεί και ποια θα ληφθούν ώστε να μην προκύψουν εκ νέου τέτοια φαινόμενα, αλλά και πώς θα ανανεώσουν τους θεσμούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης