Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι πρώτες αεροπορικές επιθέσεις του Ιράν κατά των τζιχαντιστών, σκοτσέζικο ντους για τις ΗΠΑ

Οι πρώτες αεροπορικές επιθέσεις του Ιράν κατά των τζιχαντιστών, σκοτσέζικο ντους για τις ΗΠΑ
Οι σχέσεις Ιράν-ΗΠΑ παραμένουν τεταμένες παρά τον κοινό στόχο στο Ιράκ
Αεροπορική επίθεση εναντίον δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στα κοινά σύνορα με το Ιράκ εξαπέλυσε προσφάτως το Ιράν, επιθυμώντας, σύμφωνα με τις πηγές, να ενισχύσει την επιρροή της στην περιοχή ως απάντηση στον ανακάμπτων ρόλο των ΗΠΑ.
Πρόκειται για την πρώτη αεροπορική επίθεση δυνάμεων του Ιράν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ για την πραγματοποίηση αυτών, δεν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ, αλλά ούτε και χρησιμοποίησε αμερικανική τεχνογνωσία, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι οι σχέσεις των δύο χωρών παραμένουν τεταμένες, παρά τα κοινά συμφέροντα στο Ιράκ.
Ως αποτέλεσμα, η στρατιωτική εναντίωση του Ιράν στους τζιχαντιστές προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα στους Αμερικανούς, καθώς από την μία αναζητούν συμμαχίες και βοήθεια στον αγώνα, αλλά από την άλλη φοβούνται ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα διαρραγούν εκ νέου.
Για αυτό τον λόγο οι Αμερικάνοι στήριξαν σιωπηλά τις ιρανικές αεροπορικές επιθέσεις, ενώ οι δύο χώρες συνεχίζουν να μάχονται κατά της απειλής ξεχωρίστα, προσπαθώντας να αποδέιξουν το ήδη γνωστό: ότι δεν είναι σύμμαχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης