Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιχμές Obama προς ΕΕ και Ιαπωνία: Η αμερικανική οικονομία σημειώνει «πραγματική πρόοδο»

Αιχμές Obama προς ΕΕ και Ιαπωνία: Η αμερικανική οικονομία σημειώνει «πραγματική πρόοδο»
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την αύξηση των θέσεων εργασίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αισιόδοξος εμφανίστηκε για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, B. Obama, με αφορμή τα σημερινά στοιχεία που δημοσίευσε το υπ. Εργασίας για την ανεργία.
Ειδικότερα ο κ. Obama ανέφερε ότι «το 2014 δημιουργήθηκαν 2,650 θέσεις εργασίας, καταγράφοντας την μεγαλύτερη αύξηση από τη δεκαετία του 1990». Παράλληλα σημείωσε ότι η αύξηση της απασχόλησης το 2014 σημειώθηκε κυρίως στις βιομηχανίες και συνδυάστηκε με υψηλότερους μισθούς τονίζοντας ότι συνολικά οι μισθοί αυξάνονται».
«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχουν βρει εργασία περισσότεροι άνεργοι στις ΗΠΑ από την Ευρώπη, την Ιαπωνία, καθώς και όλες οι άλλες προηγμένες οικονομίες» πρόσθεσε ο Obama.
Τέλος επισήμανε ότι η αμερικανική οικονομία καταγράφει «πραγματική πρόοδο».
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινωθήκαν σήμερα, το ποσοστό ανεργίας των ΗΠΑ διατηρήθηκε σταθερό το Νοέμβριο, στο 5,8%, ενώ προστέθηκαν και 321 χιλ. νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ιδαιτέρως ευχάριστα δεδομένα για την αμερικανική οικονομία, καθώς οι νέες προσλήψεις άγγιξαν το υψηλότερα επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2012.
Οι οικονομικοί αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση ανέμεναν ότι θα προστίθεντο 235 χιλ. νέες θέσεις, ωστόσο διαψεύστηκαν επί τα βελτίω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης