Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι βουλευτές της Ιρλανδίας υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης

Οι βουλευτές της Ιρλανδίας υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης
Κοντά στην αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης βρίσκεται και η Ιρλανδία 
«Να αναγνωρίσει επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης», κάλεσαν οι Ιρλανδοί βουλευτές, έπειτα από συμβολική ψηφοφορία, την κυβέρνηση της Ιρλανδίας.
Σημειώνεται ότι το ιρλανδικό κοινοβούλιο είναι το τελευταίο κοινοβούλιο στην Ευρώπη που ψηφίζει υπέρ της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης μετά τα κοινοβούλια της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ισπανίας.
Φαίνεται ότι στην Ευρώπη, τουλάχιστον, έχει αρχίσει να ενισχύεται το αίσθημα της απογοήτευσης απέναντι στο Ισραήλ, καθώς όλα δείχνουν πως οι διαπραγματεύσεις στη Δυτική Όχθη οδηγούνται σε αδιέξοδο.
Την ψηφοφορία πρότεινε στο ιρλανδικό κοινοβούλιο το αντιπολιτευόμενο κόμμα, ενώ σημειώνεται πως η απόφαση
να αναγνωριστεί επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης στη βάση των συνόρων του 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του, όπως ορίζεται από τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, η οποία υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα είναι συμβουλευτικού και συμβολικού, αλλά όχι δεσμευτικού, χαρακτήρα.
Η αναγνώριση «θα ήταν μια θετική συμβολή στη διασφάλιση μιας λύσης ύστερα από διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο χωρών στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση», διευκρινίζει η πρόταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης