Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι πυροσβέστες στη Νότια Αυστραλία

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι πυροσβέστες στη Νότια Αυστραλία
Προσπαθούν να σταματήσουν την πύρηνη λαίλαπα, που κατακαίει τη Νότια Αυστραλία, προτού οι καιρικές συνθήκες γίνουν ξανά δυσμενείς 
Μεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβέστες στη Νότια Αυστραλία, οι οποίοι επιχειρούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους μεγάλη πυρκαγιά, ενώ όλα δείχνουν ότι οι καιρικές συνθήκες θα χειροτερέψουν μέσα στην εβδομάδα.
Σημειώνεται πως πάνω από 30 σπίτια εικάζεται ότι έχουν καταστραφεί, με την πυρκαγιά να κατακαίει θαμνώδη περιοχή, ανατολικά της Αδελαΐδας, εδώ και τέσσερις ημέρες.
Μεγάλη είναι και η οικολογική καταστροφή, με σχεδόν 130 χιλ. στρέμματα θαμνώδους και δασικής έκτασης να έχουν αποτεφρωθεί.
Ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, Jay Weatherill, υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες που μετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς πρέπει να επωφεληθούν από τον ήπιο καιρό, ενώ προειδοποίησε πως η περιοχή δεν έχει ξεφύγει του κινδύνου.
«Δίνουμε μάχη με τον χρόνο για να θέσουμε την πυρκαγιά υπό έλεγχο το συντομότερο δυνατόν, πριν η θερμοκρασία ανεβεί και οι άνεμοι ενισχυθούν», είπε.
Τουλάχιστον 29 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους πυροσβέστες, έχουν τραυματιστεί ελαφρά, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ πάνω από 500 είναι όσοι μάχονται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης