Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύσσωμοι οι Ευρωπαίοι καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo στο Παρίσι

Σύσσωμοι οι Ευρωπαίοι καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo στο Παρίσι
Την αλληλεγγύη των ΗΠΑ εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος
Στην καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo προχώρησαν σύσσωμοι οι ευρωπαίοι ηγέτες, αλλά και ο Λευκός Οίκος, κάνοντας λόγο για άνανδρη και αισχρή επίθεση, ενώ εξέφρασαν την αλληλεγγύη του στη Γαλλία.
Από τον τόπο του δυστυχήματος, όπου έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οι τέσσερις σκιτσογράφοι του περιοδικού, που έγινε ευρύτερα γνωστό για τα σκίτσα που σατίριζαν τον Μωάμεθ, ο γάλλος πρόεδρος Francois Hollande έκανε λόγο για επίθεση με τρομοκρατική υπογραφή, προσθέτοντας ότι πρόκειται για βάρβαρη ακραία πράξη και τόνισε ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν.
Από τους πρώτους που αντέδρασαν στην επίθεση ο βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, o οποίος έκανε λόγο για αποκρουστική επίθεση, σημειώνοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο συντάσσεται στο πλευρό της Γαλλίας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.
Παράλληλα, η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, τονίζοντας ότι η επίθεση αυτή ήταν εναντίον της ελευθερίας του λόγου και του Τύπου, θεμέλια του ελεύθερου και δημοκρατικού πολιτισμού και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο».
Για βάρβαρη πράξη που σοκάρει έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, J. C. Juncker, επισημαίνοντας ότι «είναι μια απαράδεκτη ενέργεια, μια βαρβαρότητα που μας σοκάρει όλους ως ανθρώπους και Ευρωπαίους».
Την επίθεση καταδίκασε και η κυβέρνηση της Ισπανίας, κάνοντας λόγο για «άνανδρη και αισχρή» τρομοκρατική επίθεση, που στρέφεται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, που αποτελεί θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα.
Την επίθεση καταδίκασε και ο Λευκός Οίκος, με τον εκπρόσωπο του αμερικανού προέδρου Barak Obama να σημειώνει ότι «όλοι στον Λευκό Οίκο εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή».
Τέλος, στο θέμα αναφέρθηκε με σχετική ανακοίνωσή του και ο έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τονίζει ότι «εκ μέρους των Ελλήνων, εκφράζω τη βαθιά μας θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.
»Οι Έλληνες είμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες των αθώων θυμάτων και συμμετέχουμε στο πένθος του φίλου Γαλλικού λαού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης