Τελευταία Νέα
Διεθνή

Repsol: Αναστέλλει τις έρευνες για πετρέλαιο στις Κανάριες Νήσους

Repsol: Αναστέλλει τις έρευνες για πετρέλαιο στις Κανάριες Νήσους
Δεν υπάρχουν ικανοποιητικά αποθέματα πετρελαίου για να συνεχίσει την έρευνα, σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων που έχει λάβει
Στην αναστολή των ερευνών για υδρογονάνθρακές στις Κανάριες Νήσους προχωρά η ισπανική πετρελαϊκή εταιρεία Repsol, καθώς χθες, έπειτα από την ανάλυση των δεδομένων, κατέληξε ότι στη ζώνη αυτή δεν υπήρχαν ικανοποιητικά αποθέματα πετρελαίου ώστε να συνεχιστούν οι έρευνες.
Υπενθυμίζεται ότι η «βύθιση» των τιμών του πετρελαίου έχει οδηγήσει στη ματαίωση πολλών ενεργειακών projects παγκοσμίως και κυρίως των πιο κοστοβόρων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Repsol, το πετρέλαιο στις ακτές των Κανάριων Νήσων, πολύ κοντά στη ζώνη που εργάζεται ήδη το Μαρόκο, θα επέτρεπε την κάλυψη ενός 10% της ενεργειακής ζήτησης σε μια περίοδο μεταξύ 10 και 20 ετών.
Με τις έρευνες σημειωτέον αντιτίθεντο η κυβέρνηση των Κανάριων Νήσων, με την υπόθεση μάλιστα να φθάνει στα δικαστήρια.
Τελικά, το Ανώτατο Δικαστήριο των Κανάριων Νήσων αποφάσισε να μην αναστείλει τις έρευνες της Repsol.
Σημειώνεται ότι η απόφαση της Repsol να ματαιώσει τις έρευνες έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση από τη Shell, ότι εγκαταλείπει το έργο κατασκευής ενός εκ των μεγαλυτέρων πετροχημικών εγκαταστάσεων, αξίας 6,5 δισ. δολαρίων (5,5 δισ. ευρώ) στο Κατάρ, εξαιτίας απώλειας ελκυστικότητας της επένδυσης που προκαλεί η μείωση των τιμών του πετρελαίου, ενώ και η νορβηγική Statoil επέστρεψε άδειες εξερεύνησης στην Αρκτική για τον ίδιο λόγο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης