Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Figaro: ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που μεταφέρει τις ελπίδες της Αριστεράς

Le Figaro: ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που μεταφέρει τις ελπίδες της Αριστεράς
Βέβαιη η νίκη του, με κύριο πλέον ερώτημα αν θα καταφέρει να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία
Οι εκλογές στην Ελλάδα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου, ο οποίος φιλοξενεί καθημερινά σχετικά δημοσιεύματα.
Σε άρθρο της η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, με τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που μεταφέρει τις ελπίδες της Αριστεράς», σημειώνει τη διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που όπως επισημαίνει, προσφάτως «προσγειώθηκε» στην ελληνική πολιτική σκηνή, καθώς μετρά μόλις 10 χρόνια κοινοβουλευτική παρουσία.
Παράλληλα, στο δημοσίευμα γίνεται μια αναδρομή στην πολιτική διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο τονίζεται ότι μετά την ανακοίνωση της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών και σε σύγκριση με το 2012, έχει απαλύνει τη ρητορική του.
Όπως τονίζεται, μπορεί να υπόσχεται μέτρα όπως την επιστροφή του κατώτατου μισθού στα επίπεδα πριν από την κρίση ή την επαναπρόσληψη απολυμένων υπαλλήλων ή ένα αισιόδοξο σχέδιο δημοσίων έργων, ωστόσο πλέον επιμένει στην ανάγκη η χώρα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ ή την ύπαρξη ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.
Όσον αφορά τις αυριανές κάλπες, σημειώνεται ότι η νίκη του είναι βέβαιη, ωστόσο το κύριο ερώτημα των εκλογών είναι η ικανότητά του ή μη να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης