Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais: ΠΑΣΟΚ, η βύθιση του σοσιαλιστικού... Τιτανικού – «Καταδικάζεται» στο πολιτικό περιθώριο

El Pais: ΠΑΣΟΚ, η βύθιση του σοσιαλιστικού... Τιτανικού – «Καταδικάζεται» στο πολιτικό περιθώριο
Στην… απραξία στο νέο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα καταδικάζεται το ΠΑΣΟΚ
Στην πολύ κακή επίδοση του σοσιαλιστικού κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, στην Ελλάδα, αναφέρεται σε δημοσίευμά της η ισπανική εφημερίδα El Pais, παρομοιάζοντας μάλιστα την κάθετη πτώση των ποσοστών του με τη βύθιση του Τιτανικού.
Στο άρθρο επισημαίνεται η αγωνιώδης προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο, ενός κόμματος που κυριάρχησε για περισσότερες από τρεις δεκαετίες στην ελληνική πολιτική ζωή, το οποίο κατέλαβε την έβδομη θέση, λαμβάνοντας ποσοστό μικρότερο του 5% και με μόλις 13 βουλευτές.
Μάλιστα, όπως σημειώνεται, το ΠΑΣΟΚ πλέον καταδικάζεται να ζει στο πολιτικό περιθώριο.
Η προτελευταία πράξη της εκλογικής πανωλεθρίας του κόμματος, σημειώνεται, έλαβε χώρα πριν από λίγες εβδομάδες, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, ίδρυσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το οποίο δεν κατάφερε να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο, λαμβάνοντας λιγότερο από το 3% των ψήφων.
Όπως επισημαίνεται, η έλευση της κρίσης και μαζί με αυτήν, της κατάρρευσης της μεσαίας τάξης ήταν το τελειωτικό χτύπημα για την πτώση του κόμματος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης