Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Κing (BoE): "Προσωρινή λύση η αύξηση των επιτοκίων"

Μ. Κing (BoE):
Θα πρέπει να παραμείνουν χαμηλά τα επιτόκια, υποστήριξε σε ομιλία του στο Λονδίνο ο Mervyn King, Διοικητής της Bank of England. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χαμηλός ρυθμός αύξησης των μισθών σηματοδοτεί ότι θα αποδειχθεί προσωρινή λύση η ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων.
«Οι μειωμένες μέσες απολαβές, καθώς και ο εντυπωσιακά, σε ανησυχητικό, ίσως, βαθμό, χαμηλός ρυθμός ανάπτυξης, έχουν δώσει ισχυρές ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει σε σύντομο χρόνο», δήλωσε αργά χθες ο King. Μια αύξηση των επιτοκίων, σύμφωνα με τον ίδιο, «θα σήμαινε μια πιο αδύναμη ανάκαμψη, ή μια περαιτέρω μείωση της παραγωγής και θα αύξανε τον κίνδυνο να υποχωρήσει ο πληθωρισμός πολύ κάτω από το στόχο μεσοπρόθεσμα».
Η επιμονή του Διοικητή της Bank of England να διατηρηθούν τα επιτόκια στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,5% βρίσκεται εν μέσω επιτάχυνσης του πληθωρισμού πάνω από τον στόχο της τράπεζας. Το κόστος δανεισμού θα έπρεπε να οδηγήσει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, ωστόσο όπως ο ίδιος παραδέχεται πως την συγκεκριμένη περίοδο "είναι αδύνατο" να γνωρίζει πότε θα φτάσει σε φυσιολογικά επίπεδα ο πληθωρισμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης