Τελευταία Νέα
Διεθνή

BNP Paribas: Κέρδη μόνον 157 εκατ. το 2014, μετά την καταβολή 6 δισ. σε πρόστιμα στις ΗΠΑ

tags :
BNP Paribas: Κέρδη μόνον 157 εκατ. το 2014, μετά την καταβολή 6 δισ. σε πρόστιμα στις ΗΠΑ
Εξαιρουμένων των έκτακτων προβλέψεων, τα κέρδη θα ήταν αυξημένα κατά 8,9%
Κέρδη μόλις 157 εκατ. στο σύνολο του 2014 εμφάνισε η BNP Paribas, τα οποία επιβαρύνθηκαν από πρόστιμα ύψους 6 δισ., σχετικά με διευθετήσεις αγωγών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας σημειώνει ότι, πέρα αυτού του έκτακτου ποσού, το λειτουργικό αποτέλεσμα ήταν θετικό, χάρη στη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της και τη στενή σχέση με τους πελάτες, τόσο σε θεσμικό όσο και ατομικό επίπεδο, αλλά και επίπεδο εταιρείας.
Στην πραγματικότητα, η BNP Paribas κατάφερε να βελτιώσει τα χρηματοοικονομικά της έσοδα κατά,7%, ενώ τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 39,168 δισ., ήτοι αυξημένα κατά 2%.
Το μεικτό περιθώριο επηρεάστηκε από πολλούς έκτακτους παράγοντες.
Ωστόσο, αυτό που επηρεάζει περισσότερο τα αποτελέσματα με τη μείωση των λειτουργικών κερδών στα 157 εκατ. από 4,818 δισ. το 2013, είναι η καταβολή των προστίμων στις ΗΠΑ.
Η τράπεζα κατέληξε σε συμφωνία με τις αρχές των ΗΠΑ για την ικανοποίηση απαιτήσεων που σχετίζονται με τις δραστηριότητές της στη χώρα.
Το ποσό του προστίμου ανέρχεται σε 8,970 δισ. δολάρια (6,600 δισ. ευρώ), αλλά μετά τις προβλέψεις που προαναφέρθηκαν, η BNP επιβάρυνε τα αποτελέσματα με 6 δισ. ευρώ.
Το αποτέλεσμα είναι το μεικτό κέρδος του ομίλου να διαμορφωθεί στα 3,149 δισ. σε σύγκριση με 8,239 δισ. το 2013. Εξαιρουμένων των προβλέψεων, τα κέρδη θα ήταν αυξημένα κατά 8,9%, αναφέρει η τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης