Τελευταία Νέα
Διεθνή

Irish Times: Πολιτικό ολίσθημα από τον Τσίπρα - Υπαναχωρεί στις πιέσεις της Ε.Ε.

Irish Times: Πολιτικό ολίσθημα από τον Τσίπρα - Υπαναχωρεί στις πιέσεις της Ε.Ε.
Αν και ο έλληνας πρωθυπουργός έχει αρνηθεί επανειλημμένως την επέκταση του προγράμματος, ωστόσο ενέκρινε τις συνομιλίες με τους πιστωτές μετά την αντιπαράθεση στο Eurogroup
Στην υπαναχώρηση του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις έντονες πιέσεις των ευρωπαίων εταίρων για νέες συνομιλίες σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να ξεκλειδώσει έναν νέο γύρο χρηματοδότησης από τους διεθνείς πιστωτές, αναφέρεται σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Irish Times.
Μάλιστα, χαρακτηρίζει πολιτικό ολίσθημα την κίνηση της Ελλάδας, μετά την αντιπαράθεση με τους υπουργούς Οικονομικών, στο Eurogroup της Τετάρτης.
Στο άρθρο επισημαίνεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός αρνήθηκε επανειλημμένως από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία στην Ελλάδα την επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος, που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, ωστόσο, μετά την αντιπαράθεση στο Eurogroup, ενέκρινε τις συνομιλίες με τους δανειστές της χώρας.
Η κίνηση αυτή, που εκλαμβάνεται ως πολιτικό ολίσθημα, ακολούθησε τη μη προγραμματισμένη συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, με στόχο την εξεύρεση μιας λύσης στο αδιέξοδο μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, πριν οι υπουργοί Οικονομικών συνέλθουν ξανά στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.
Η πρόοδος αυτή εκτιμάται από διπλωματικούς κύκλους ως ένα σημαντικό βήμα στην κλιμακούμενη αντιπαράθεση σχετικά με το χρέος της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης