Τελευταία Νέα
Διεθνή

CBI: Υιοθετεί υψηλότερες εκτιμήσεις για το βρετανικό ΑΕΠ, ελέω πετρελαίου και αποπληθωρισμού

CBI: Υιοθετεί υψηλότερες εκτιμήσεις για το βρετανικό ΑΕΠ, ελέω πετρελαίου και αποπληθωρισμού
Το βρετανικό επιχειρηματικό λόμπι εκτιμά πως η βρετανική οικονομία θα λάβει ώθηση από την αυξημένη καταναλωτική δαπάνη
Το βρετανικό επιχειρηματικό λόμπι CBI εκτιμά πως η βρετανική οικονομία θα ενισχυθεί κατά 2,7% το 2015, λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση από την αυξημένη καταναλωτική εμπιστοσύνη.
Ειδικότερα, το CBI προχώρησε σε αναθεώρηση προηγούμενης εκτίμησης, για αύξηση του βρετανικού ΑΕΠ κατά 2,5%, καθώς εκτιμά πως η διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου και οι παγκόσμιες αποπληθωριστικές τάσεις θα ενισχύσουν την κατανάλωση.
Το CBI βλέπει, ακόμα, βελτίωση της ποιότητας της ζωής, με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αύξηση των μισθών, αλλά και βελτίωση των επιχειρηματικών συνθηκών με την αύξηση των επενδύσεων.
Ωστόσο, προειδοποιεί για τους αστάθμητους παράγοντες για την βρετανική οικονομία, που προκύπτουν εκ των πολιτικών αναταραχών στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με τις βρετανικές εκλογές του Μαΐου.
Εκτιμά, ειδικότερα, πως οι επιχειρήσεις της Βρετανίας θα έχουν πρόβλημα στην σύναψη νέων συμφωνιών για εξαγωγές και παραγγελίες.
Σημειώνεται πως η πρόβλεψη του CBI έρχεται σε συμφωνία με αυτήν του ΔΝΤ, ωστόσο διαφέρει από την εκτίμηση της κεντρικής τράπεζας της χώρας για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,9% το τρέχον έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης