Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Στη δίνη του αποπληθωρισμού η Ευρωζώνη – Στο -0,6% τον Ιανουάριο του 2015

Eurostat: Στη δίνη του αποπληθωρισμού η Ευρωζώνη – Στο -0,6% τον  Ιανουάριο του 2015
Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην ΕΕ υποχώρησε κατά 0,5% σε ετήσια βάση
Κατά 0,6% σε ετήσια βάση υποχώρησε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2015, με τα τελικά στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα να επιβεβαιώνουν την προκαταρκτική ανάγνωση.
Η ανάγνωση του δείκτη, η οποία φέρνει την Ευρωζώνη στη δίνη του αποπληθωρισμού, προκαλεί πονοκέφαλο στην ΕΚΤ, αλλά και στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών, καθώς πρόκειται για την χειρότερη ανάγνωση από τον Ιούλιο του 2009.
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης υποχώρησε κατά 1,6%.
Στην Ευρώπη των 28 ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε με βραδύτερο ρυθμό, της τάξεως του 0,5% σε ετήσια βάση, επίσης επιβεβαιώνοντας τα πρώτα στοιχεία.
Η μεγαλύτερη πτώση του δείκτη τιμών καταναλωτή, σε ετήσια βάση, καταγράφηκε στην Ελλάδα, κατά 2,8%, και στην Βουλγαρία, κατά 2,3%, ενώ στον αντίποδα, κατά 0,6% ενισχύθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Αυστρία και κατά 0,5% στη Ρουμανία.
Τέλος, σημειώνεται ότι ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο +0,6%, ενώ ο μηνιαίος δομικός πληθωρισμός υποχώρησε κατά 1,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης